Étvágygerjesztő falatok művészi tálalásban

| Cikk eltávolítása
Cimkék:

A BARAKA Budapest egyik legizgalmasabb, a kifinomult gasztronómia iránt szinte elsőként nyitó fine dining étterme, amelyet a Michelin Guide is előszeretettel ajánl évről évre. Most debütáló filmjükben megmutatják, milyen amikor a köszöntő falatok is művészi szintre emelkednek. Búzafű kertben tálalt macaronok és cake popok, melyek még véletlenül sem a szokásos édes ízben készülnek.

Az amuse bouche egy vagy több köszöntő falatka, amelyet a hely ajándékoz a vendégnek az étkezést megelőzően. A Baraka az üdvözlő ételeket is egy újabb szintre emelte, és videóban meséli el, hogyan készülnek.

Legújabb menüjükben először ehető zacskóban, később pedig kis kertbe ültetve, ?fűbe? szúrt macaronok és cake popok formájában érkeznek az étvágygerjesztők. Az első üdvözlő falatka egy gyümölcskoktél koreai whiskyvel, a másik pedig az ehető zacskóba rejtett puffasztott rizs ehető virágokkal és grapefruit kaviárral. Ezután következnek a búzafűbe szúrt amuseok: laposhal krokett édes chili géllel, puffasztott quinoába forgatott libamáj torchon és tökmagos kecskesajtos macaron.

A művészi szintre emelt köszöntő falatokról a videó itt tekinthető meg:

Az ételek megálmodója André Bicalho, a Baraka brazil-portugál séfje, aki valódi művészként kreálja ételkölteményeit:

?Amikor új menüt kreálok, mindig máshonnan merítem az inspirációt. Amikor elkezdtem dolgozni az új menü témáján, ami a NÖVEKEDÉS, arra gondoltam, hogy ez túlmutat a klasszikus képzettársításon, végre rügyeznek a virágok, és minden újjászületik. Valahol ez a téma a mi fejlődésünkről is szól, ahogy az étterem egy még magasabb szintre tör innovációban, ahogy a vendégek, a gasztronómia szakértői elismernek minket, amiért persze mi végtelenül hálásak vagyunk, és ez további extra energiát ad nekünk, hogy még tovább nőjünk. Ez a szezon erre szeretné a hangsúlyt helyezni, ezt bizonyítják majd az alkalmazott fogások, az ízek harmóniája, vagy az, ahogy a cukrászat elemeit integráljuk a köszöntő falatokba vagy az előételekbe. Szerettük volna úgy prezentálni étvágygerjesztő falatkáinkat, mint ehető virágok, minden tányér egy kertet jelképez, ahol a növényeket és fűszereket a többi alapanyaggal úgy vegyítjük, mintha a Földanya maga teremtette volna ilyennek.?

The post Étvágygerjesztő falatok művészi tálalásban appeared first on BellaCafe.hu.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Divatba jött a böjtölés, méregtelenítés - a koplalás, mikor meghatározott ideig, csak folyékony formában veszünk magunkhoz táplálékot
2018-08-14 18:26:00 | Hozzászólások: 0 | Harmonet
Szilágyi Zsófia is tanult feminista kritikát, ami nélkül a Cannes-ban díjazott film meg sem születhetett volna
2018-08-14 17:26:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Cinematix
Csányi Sándor lágerfilmjét és a Casablanca konok rendezőjét is visszük a montreali filmfesztiválra
2018-08-14 16:22:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Cinematix
Idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre Budapest Főváros Önkormányzata által életre hívott és támogatott Dunapest Fesztivál
2018-08-14 16:10:52 | Hozzászólások: 0 | Bellacafe.hu
Epres Panni és Tatár Csilla sok évvel ezelőtt ragadott először futócipőt, azóta pedig mindketten szenvedélyesen róják a kilométereket
2018-08-14 13:00:27 | Hozzászólások: 0 | Bellacafe.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez