Az Anna and the Barbies fesztiválján az offline lesz az új luxus

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Az Anna and the Barbies fesztiválján az offline lesz az új luxus

Az Anna and the Barbies olyan komolyan gondolja szénné játszott gigaslágerük sorát, miszerint “kezdjetek el élni”, hogy idén hatodik alkalommal szerveznek ehhez egy négynapos gyorstalpaló fesztivált Woodstock az Ugaron címmel. A július 4-7-ig tartó “szabadság-fesztivált” az ópusztaszeri Akhal Ménes festői, hangulatos, óriási természetvédelmi területén tartják.

A buli a zenekar rajongótáborából, kevesebb, mint száz fős csapatból nőtte ki magát odáig, hogy most már egy több napos összművészeti, öko-friendly fesztivál lett belőle, ahol napi három nagyszínpados, és ugyanannyi kisszínpadon fellépő várja a közönséget: Annáék mellett fellép a Vad Fruttik, a Supernem, Péterfy Bori, a Hiperkarma, a 30y és még rengetegen, de a koncerteken kívül is akad milliónyi program: csillagösvény, filmvetítés, irodalmi sátor, kézműves programok, a helyi termelők bemutatkozása ? de hipszter diszkó is lesz a fellépő zenekarok és más magyar és nemzetközi alter zenészek dalaival, és tehetségkutatót is szerveznek olyan, legfeljebb tíz fős csapatoknak, akiknek “komolyan vett szándéka, hogy a világot művészetével megmentse, megváltsa.” Akinek pedig még ez is túl zajos, azoknak a Tábortűz Akusztik Színpadon esténként tábortűz közben egy-egy ismert magyar rocksztár ad egyszálgitáros, csendesülős akusztikus koncertet, és ún. chill zóna is lesz jógával, masszázzsal, baba-mama programokkal.

Tavaly ilyen volt:

A szervezők célja a kultúraközvetítés fogyasztható és minőségi formában, összhangban a természettel, a hely sajátos atmoszférájával megfejelve, ehhez pedig fontos, hogy ne a telefonján lógjon a fesztiválnép, így a rendezvény mottója ?az offline az új luxus?.

Célunk kiragadni a tömeget az elektronika fogságából, és felemelni a fejeket a telefonokból interaktív programokkal, és az offline közösségi lét újra átélésével.

? mondta el a fesztivál háziasszonya, Pásztor Anna.

A fesztivál ezzel együtt természetesen tökéletesen felszerelt technikailag, a leszakadást telefonparkolóval szeretnék elérni, ami gyakorlatilag olyan, mint egy ruhatár, aki pedig legalább nyolc órára képes meglenni a telefonja nélkül, az kupont kap, amit valamilyen izgalmas programra válthat be. Korlátozzák a koncerteken való videózást, de a kihelyezett NO SELFIES táblák is egyértelműen jelzik a szemléletet.

A fesztivál sajátossága a helyszín egyediségén kívül Pásztor Anna és zenekara vendégszeretete: a fellépők, a barátok, az érdekelődők négy napra igazi közösséggé formálódnak, s ennek hatása hosszútávon, a fesztivált követően is érezteti a hatását, így a rendezvény nem csak a kultúra, a hely értékek és a környezettel való kapcsolat értékeit közvetíti, hanem igyekszik felhívni a figyelmet az emberi kapcsolatok fontosságára is.

Ehhez csak további adalékként lesz fröccsbusz és borfalu helyi őstermelők boraival, Morzsa bisztró tradicionális magyar ételek és a modern gasztronómia ötvözetével, és ha mégis lenne időnk-kedvünk kimenni a fesztiválról, a karszalaggal Ópusztaszeren több kultúrprogram, így például a Feszty-körkép megtekintése vagy a közeli bányatón a strandolás is kedvezményes.

Ópusztaszerre vonattal és busszal is könnyen eljuthat bárki, Szegedről pedig különbuszok járnak a fesztiválra. Aludni a szokásos sátrazás mellett faháztól jurtáig mindenfélében lehet, jegyet-bérletet itt lehet vásárolni, de hat éven aluliaknak például nem is kell, további infó pedig a Woodstock az Ugaron honlapján és Facebook-oldalán érhető el.

Kiemelt kép: Woodstock az Ugaron

folytatás

Legkedveltebb hírek
Nézd vissza a Legyen Ön is milliomos! legutóbbi adását!
2019-02-18 23:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Varga Etele Armand egy kérdés során fakadt dalra, hogy a helyes válaszig eljusson
2019-02-18 22:50:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Gajda Edit egy meglepő dolgot árult el magáról Gundel Takács Gábornak
2019-02-18 22:45:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez