Németh Szilárd: Célunk, hogy a térség legerősebb hadseregével rendelkezzünk

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Németh Szilárd: Célunk, hogy a térség legerősebb hadseregével rendelkezzünk

Interjút készített a Magyar Hírlap Németh Szilárddal, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkárával. Nézzük, mik voltak a politikus legfontosabb gondolatai:

A kötcsei piknik őszi menüjéről:

Egyelőre nem tudom, mit készítünk, de az biztos, hogy nem vega-paleo-fitnesz kaja lesz. Most, hogy belegondolok, a paprikás krumpli nem lenne rossz választás, csettegős nokedlivel, füstölt nyelvvel, kolbásszal és almapaprikával.

A célokról: legyen elég és kiválóan képzett, hazaszerető katonánk, másrészt a haderőfejlesztésre, a katonai műszaki-technikai feltételek fejlesztésére, folytatjuk a légierő fejlesztését, a helikopterek és repülőgépek beszerzésére harmincmilliárd forint áll rendelkezésre, a fegyver- és lőszergyártás szintén kiemelten fontos lesz,

a térség legerősebb hadseregével rendelkezzünk erkölcsi, szellemi, fizikai felkészültséget tekintve egyaránt. Ehhez viszont, ha kell, akár a GDP három százalékát is biztosítjuk. Nemzeti érdek, hogy erős, honvédő hadseregünk legyen, hazaszerető, fiatal tisztekkel, tábornokokkal. Ez a garanciája Magyarország függetlenségének és a magyar nemzet biztonságának.

Kötelező sorkatonaság:

Magyarországon biztosan nem lesz kötelező sorkatonaság. A honvédség társadalmi elfogadottságának fontos mutatója, hogy hányan akarnak katonának állni.

Fotó: Marjai János / 24.hu

folytatás

Legkedveltebb hírek
A DK-s Földi Judit feküdt már a felcsúti kisvasút elé, de dekorálta már a Cinege utcai Orbán-ház bejáratát is
2018-09-23 12:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Nézd vissza a SuperCar legutóbbi adását!
2018-09-23 11:35:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Az UTE Akadémia a Facebookra töltött fel pár fotót, melyen William Gallas látható
2018-09-23 11:33:31 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez