A pálya, amiről levágták a legbátrabb kanyart

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
A pálya, amiről levágták a legbátrabb kanyart

Ausztriáról sokaknak elsőre a bevásárlás és a síelés juthat eszébe, pedig az ország ennél sokkal többet tud nyújtani az érdeklődők és nyitottak számára. Elsőre például nem asszociálnánk az osztrák turizmusról a motorsportokra.

Pedig Ausztria szívében, Stájerország közepén el van rejtve egy fantasztikus látnivaló azoknak, akik lelkesen követik a motorsportokat. Itt fekszik Ausztria egyik legnagyobb versenypályája.

Kaum waren wir auf der Tribüne, schon erloschen die Lichter und die Fahrer liessen ihre Maschinen mit heulenden Motoren davon schiessen. Leider war nach einer Runde Schluss… zu starker Regen setzte ein. Na dann ab in die kostenlose Ausstellung.

A post shared by Lui & Steffi – Vanlifeblog (@comewithus_2) on Aug 21, 2017 at 1:45am PDT

A Red Bull Ring ikonikus helyszíne az osztrák Forma-1-nek. A pálya 1969-ben épült, és nagyon sokáig, 1987-ig itt rendezték meg az összes osztrák F1 Nagydíjat. Ez volt a Forma-1 egyik leggyorsabb pályája, mert a Red Bull Ringen található egy nagyon hosszú kanyar, de pont ezért veszélyes is volt.

A bátor kanyar

Végül ez okozta a rövid szakítást is a Forma-1-el. A pályát át kellett építeni, hogy biztonságosabb legyen, így 1995 és 1996 között lerövidült. Ennek persze hátrányai is vannak, mert a pilóták pont a nagyon gyors kanyarért szerették a pályát.

A kanyar nélkül viszont újra visszatérhetett a Forma-1 mezőnyébe, 1997 és 2003 között ismét itt rendezték a futamokat, de ekkor Österreichring helyett már A1-Ringnek hívták.

Great Location #porschesportscupdeutschland #hegersport #trackday #redbullringspielberg

A post shared by Sarah Jägerin (@jaegerin_s) on Jun 15, 2018 at 2:01am PDT

Végül az osztrák Red Bull segített ismét felújítani a pályát, ami Red Bull Ringként ismét alkalmassá vált arra, hogy Forma-1-es futamokat rendezzenek rajta. Persze ez sem ment könnyen. A pályát pont azért hagyta el a Forma-1, mert nem nagyon érte meg a csökkenő cigarettareklámokkal megrendezni itt a futamokat.

Megérte

A Red Bull eredetileg tesztpályának és repülőtérnek szerette volna felújítani a ringet, de végül a lakosság ellenállása miatt szimplán a felújítás mellett döntöttek.

#adacgtmasters #mannfiltermamba #mannfilter #redbullring #redbullringspielberg #markuspommer #maximiliangoetz It was really special weekend for me..

A post shared by Jakub Hymon (@jakubhymon) on Jun 12, 2018 at 3:24am PDT

Megérte, mert a Red Bull Ring tökéletes osztrák versenypálya lett. A pályát körülölelő erdők és dombok tipikus stájer tájat mutatnak, és alkalmasak arra is, hogy természetes kilátóként szolgáljanak a versenyek nézőinek.

A pálya egyébként Spielberg községhez tartozik, de a bejárata Zeltwegből nyílik, ezért sokszor hivatkoznak rá zeltwegi pályaként is. És már csak azért is érdemes ide ellátogatni, mert két hét múlva ismét itt tartják már a Forma-1 Osztrák Nagydíját.

Szponzorált tartalom

A cikk a SissiPark támogatásával készült.

Kiemelt kép:  Andrej Isakovic / AFP

folytatás

Legkedveltebb hírek
Felhős, olykor zivataros időt lehet ma várni, a hőmérsékletre nem lehet panasz
2018-07-22 08:02:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Kate Middelton és Vilmos herceg legidősebb gyermeke, György herceg ma töltötte be az ötödik életévét, amit a családjával ünnepel éppen a Karibi-térségben
2018-07-22 07:14:18 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A Németországban csak Astro Alexként emlegetett űrhajós június eleje óta tartózkodik az űrállomáson, amelynek parancsnokságát is átveszi majd – első németként – októberben
2018-07-22 07:03:47 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Az 1355-ös évben Giovanni Boccaccio még így, több mint 660 év távolából is vérfagyasztó sorokat vetett papírra
2018-07-22 07:00:29 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Az új kubai alkotmány megnyitná az utat az azonos neműek házassága előtt – közölte szombaton Homero Acosta, a kubai államtanács titkára az alkotmánytervezet parlamenti beterjesztésekor és a dokumentumról szóló vita megkezdésekor
2018-07-22 06:56:28 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Amerikai életmód-sorozat
2018-07-22 06:50:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez