Hátradőlhet a fideszes polgármester: még 5 évig lakhat az önkormányzat lakásában

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Hátradőlhet a fideszes polgármester: még 5 évig lakhat az önkormányzat lakásában

Óriási szerencse érte az I. kerületi fideszes polgármestert, ugyanis képviselőtársai megszavazták, hogy az önkormányzat további 5 évvel meghosszabbítsa a lakásbérleti szerződését ? értesült a 24.hu.

Még a Magyar Nemzet számolt be arról, hogy Nagy Gábor Tamás a főváros egyik legelőkelőbb részén, a Várnegyedben jutott hozzá egy 71 négyzetméteres önkormányzati lakáshoz. A fideszes politikus 2013-ban szerezte meg a bérleti jogát a Táncsics Mihály utca 23-ban található patinás műemlék ház egyik lakásának.

A budavári önkormányzat akkor azt közölte, a polgármester életvitelszerűen lakik az ingatlanban, amelyhez nyilvános, piaci pályázaton jutott hozzá. Hozzátették, a lakásért havonta 81 203 forintot fizet Nagy Gábor Tamás, ez az összeg a ?piaci pályázaton megajánlott bérleti díj?.

Az önkormányzat csütörtök délutáni testületi ülésén határozott úgy, hogy 2023. június 30-ig határozott időre, változatlan feltételekkel meghosszabbítja a bérleti szerződést.

Veres Dávid a budavári önkormányzat független képviselője arról tájékoztatta portálunkat, hogy a határozatot az alpolgármester terjesztette elő, amelynek értelmében minden éveben a jegybanki alapkamat mértékével emelkedhet a bérleti díj összege. A független képviselő elmondta, ő nem szavazta meg a határozatot, mert szerinte jogtalan és abszurd helyzetet teremtett az önkormányzat, amit nem kívánt legitimálni a szavazatával.

Érdekes, hogy piaci árat emleget az önkormányzat, ugyanis a Várnegyedben egy 70 négyzetméteres lakás valódi piaci alapon akár több százezer forintba is kerülhet havonta.

A legnagyobb ingatlanportálokon elérhető bérleti díjak közt 300-400 ezer forintos díjat is találni a vári lakásokért.

Egyébként az is kiderült, hogy nem csak a polgármester, hanem a volt felesége, illetve szülei is állami, illetve önkormányzati bérlakásokban laknak az I. kerületben. Nagy Gábor Tamás szülei ráadásul 2020-ig lakhatnak pofátlanul olcsón a Budai Várban.

De nem mellékes az sem, hogy

a Budavári Önkormányzat által fillérekért osztogatott bérlakások ügyében hűtlen kezelés bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást a IX. kerületi Ügyészség. A nyomozás jelenleg is zajlik. Az I. kerületben jutányos összegekért kiadott önkormányzati ingatlanok miatt a fideszes Tényi István, Hegedűs Lórántné, a Jobbik parlamenti képviselője és Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke is feljelentést tett. Azonban a rendőrség először lesöpörte azokat arra hivatkozva, hogy nem történt bűncselekmény.

Az ügyészség ugyanakkor felülbírálta a nyomozókat s kötelezte a Budapesti Rendőr-főkapitányság korrupciós és gazdasági bűnözés elleni főosztályát, hogy vizsgálja ki az ügyet.

Kiemelt kép: MTI/Mohai Balázs

folytatás

Legkedveltebb hírek
Mint korábban megírtuk, az ügyészség úgy határozott, hogy jogszerűen dobták ki az MTVA épületéből az ellenzéki képviselőket, amikor azt akarták elérni, hogy a tüntetők petícióját beolvassák
2019-02-20 09:18:03 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
James Corden műsorában, a The Late Late Show-ban a háromtagú TNT Boys formációt látta vendégül, akik a The World’s Best című amerikai tehetségkutató műso
2019-02-20 09:18:02 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Szinte Monty Python-szerű abszurd a magyar kormányzat újabb tájékoztató kampánya, az abban szereplő állításoknak nincs semmi közük a valósághoz, az igazsághoz ? jelentette ki az Európai Bizottság első alelnöke kedden Brüsszelben
2019-02-20 08:59:29 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A Népszavának Szűcs Tamás elnök azt mondta, felmérésük alapján a tanárok mintegy 80 százaléka támogatja a sztrájkot
2019-02-20 08:53:24 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Kedden számoltunk be arról a BBC legújabb kutatásáról, mely szerint a tavalyi toplistás popzenei számok előadói között háromszor annyi férfi volt, mint nő
2019-02-20 08:45:34 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Kamilla cornwalli hercegné is részt vett a londoni Fashion Weeken, ráadásul ez az első divathete valaha, és mindezt 71 évesen
2019-02-20 08:38:55 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez