Ezentúl leszbikus fekete nő vagyok, mondta a Monty Python-tag

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Ezentúl leszbikus fekete nő vagyok, mondta a Monty Python-tag

Megszólalt Terry Gilliam a BBC sokszínűségi direktívájának ügyében. A csatorna a jövőben a vígjátékok készítésében erős hangsúlyt fektet a sokszínűségre, illetve arra, hogy komikusaik között minden etnikum, szexuális orientáció és nem identitás képviselve legyen. Ezzel kapcsolatban a komédia-részleg vezetője, Shane Allen nemrég a Monty Pythonnak is beszólt, amit a volt tagok nyilván nem vettek jó néven.

Ha össze akarunk rakni egy csapatot most, az nem hat oxbridge-i fehér fickóból fog állni, hanem egy sor sokszínű emberből, akik a modern világot képviselik.

– nyilatkozta Allen.

Gilliamet, aki eredetileg a Monty Python animációit készítette, majd többek között a Brazil és a 12 majom rendezőjeként vált ismertté, a Karlovy Vary-i Filmfesztiválon kérdezték az ügyről. Kiderült, a rendezőnek nincs túl jó véleménye az új direktíváról, csalódását erős szavakkal fejezte ki.

Ez baromság. Nem is akarok többet fehér férfi lenni, nem akarom, hogy a világ minden bajáért engem hibáztassanak. Ezentúl mindenkinek azt mondom, hogy egy fekete leszbikus vagyok. Mostantól hívjatok Lorettának.

Gilliam azt is elmondta, hogy Allen nyilatkozata mindannyiukat feldühítették, John Cleese pedig még korábban a Twitteren fejezte ki elégedetlenségét az ügyben. A színész a producer kommentjeit unfairnek nevezte, és leszögezte, hogy a Monty Python a korukhoz képest sokszínűnek számított: ugyanis volt köztük amerikai, illetve különböző társadalmi rétegekből származtak a tagok.

Gilliamre megszólalása miatt máris elég sokan kiakadtak az interneten, köztük ismertebb személyek is. A rendezőt egyébként már a MeToo idején is sokan kritizálták, mert egy mérges csőcselékhez hasonlította a mozgalmat.

Never thought I’d be saying this, but, really, Terry Gilliam…maybe you could just STFU. Like, even just for a month or something.

? Jeff VanderMeer (@jeffvandermeer) 2018. július 4.

Nem ez az első eset, hogy a BBC vitát kavart a sokszínűség propagálásával: 2016-ban például egy volt rádiósuk (aki egy fehér férfi) állította azt, hogy azért rúgták ki, hogy több nőnek és színesbőrűnek biztosítsanak teret a cégnél, ezzel szintén vitát kavarva. A BBC egyébként 2020-ra azt tűzte ki célul, hogy dolgozóik 50%-a nő legyen, illetve minimumkvótákat szabtak az etnikai kisebbség tagjainak és a fogyatékkal élőknek is a cégen belül.

Kép: Eduardo Parra/Getty Images

folytatás

Legkedveltebb hírek
Egy fészekbe akadt bálamadzag tartott fogva egy fehér gólyafiókát Tiszadadán
2020-08-10 19:39:31 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Hosszabban: Az Exatlon Hungary sztárja, Busa Gabriella a párját közös kick-box edzéseik által ismerte meg
2020-08-10 19:30:19 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Nézd vissza a MasterChef VIP tizenegyedik adását!
2020-08-10 19:30:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Jól áll az ország a koronavírus elleni küzdelemben, itthon ugyanis jóval kevesebb a koronavírus-fertőzött, mint más országokban
2020-08-10 19:15:44 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez