Indokolatlanul sok cukor van a jégkrémekben

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Indokolatlanul sok cukor van a jégkrémekben

Az eperjégkrémek sokszor indokolatlanul sok cukorral készülnek, több termék pedig fölösleges aromát is tartalmaz, a gyümölcstartalom a legjobb esetben sem közelíti meg a 30 százalékot ? derül ki a Tudatos Vásárlók Egyesületének tesztjéből.

A 13 eper- vagy epres jégkrém vizsgálatakor kritikus anyagot nem találtak, de szinte mindegyik tartalmazott állagjavításra használt allergizáló adalékot.

Kifogásolták, hogy a vizsgált jégkrémek közül csak négy készült tejszínnel, a többihez tejsavóport használtak. Az egyesület szerint indokolatlan, hogy két kivétellel mindegyik termék tartalmazott mesterséges aromákat, noha jó minőséget ezek nélkül is el lehet érni. Az olcsóbb, literenként 350 és 800 forint közötti termékek szinte alig, akár egy százaléknál is kisebb arányban tartalmaznak gyümölcsöt, de a legdrágábbaknál is legfeljebb 20-26 százalék volt az epertartalom.

A fogyasztók sokszor nem tudják, hogy a Magyar Élelmiszerkönyv szerint csak 15 százalék feletti gyümölcstartalomnál lehet a termékeket gyümölcsjégkrémnek nevezni. Ennél csekélyebb aránynál a gyümölcsös jégkrém, aroma felhasználásával készült termékekre pedig a gyümölcs ízű jégkrém megnevezés kötelező.

(MTI, kiemelt kép: Thinkstock)

folytatás

Legkedveltebb hírek
Nézd vissza a SuperCar legutóbbi adását!
2018-11-18 11:35:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Vasárnap reggel a Dunántúl déli és nyugati peremén gyenge hószállingózás kezdődött ? írja az Időkép
2018-11-18 11:01:50 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Egy idős férfi fegyverrel vagy annak utánzatával akarta feltartóztatni az autókat egy győri üzemanyagtöltő állomásnál
2018-11-18 10:52:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez