?Egészségfalók – Együtt főzni jó!? pályázat

| Cikk eltávolítása
Cimkék:

Nyár elején kezdetét vette az Egészségfalók – Együtt főzni jó pályázat, amelynek célja, hogy az egészséges étkezést és főzést népszerűsítse a családok körében. A pályázatra olyan szülők jelentkezését várják, akik számára fontos, hogy családjuk számára finom és egészséges alapanyagokból készülő, változatos ételeket készítsenek, illetve fogyasszanak. A két szervezet közös célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy mennyire fontos az egészséges és változatos táplálkozás.

Miből áll a pályázat?

Augusztus 15-ig a pályázatra jelentkező családok az egeszsegfalok.hu oldalra tölthetik fel kedvenc, egészséges főételt bemutató receptjüket. Fontos szempont, hogy az étel és a tálalás is gyerekbarát és kreatív legyen.

A pályázat három körből áll: A beérkezett receptek közül a zsűri választja ki azokat a recepteket, melyeket egészségesnek, kreatívnak, gyerekbarátnak talál és 2018. augusztus 30-án már csak a szakmai zsűri által jóváhagyott, kiválasztott receptek maradnak fent az oldalon, melyekre szavazatokat lehet gyűjteni. A 15 legtöbb szavazatot elért játékos közül ismét a szakmai zsűri választja ki azt az ötöt, akik megküzdhetnek a fődíjért, vagyis az Egészségfalók címért és a családi utazásért.

Kikből áll a zsűri?

A zsűri tagjai mind elkötelezettek az egészséges táplálkozás iránt: Katus Attila életmód tanácsadó, Wolf András séf, Vrábel Krisztina gasztroblogger, Király Nóra, a FICSAK alapítója, 5 gyermek édesanyja és Gyetvainé Zováth Anikó, aki KidsOasis megalapítója és 4 gyermekes édesanya.

A pályázati kiírás ötletét a KidsOasis Nonprofit Kft. több éves turisztikai tapasztalataiból merítette, hiszen visszatérő kritika a családok részéről, hogy a szállodák és egyéb vendéglátóhelyek a könnyebb ellenállás felé haladnak, azaz gyerekmenüként milánói makarónit, sült krumplit és dínó formájú csirkefalatkákat szolgálnak fel. ?Pályázatunkkal szeretnénk mind a szálláshelyek, mind a családok figyelmét felhívni arra, hogy igenis van élet a dínó falatkákon túl. Kis odafigyeléssel és anyagi ráfordítással, kreatív ötletekkel még a legválogatósabb gyerekek kedve is megjön a brokkoli-félékhez. Külföldön erre számtalan példát és gyakorlati megvalósítást láttunk, szeretnénk, ha itthon is az egészséges étkezésre igényes vendégkör, illetve szolgáltatói szektor alakulna.? ? mondta Gyetvainé Zováth Anikó, a KidsOasis Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Király Nóra, a FICSAK alapítója évek óta küzd azért, hogy minél több családhoz eljusson az üzenet: a boldog családi élet egyik alapja az egészséges életmód. ?Évek óta elkötelezetten dolgozom azért, hogy felhívjuk a figyelmet az egészséges táplálkozás és a mozgás fontosságára. Családok ezrei vettek már részt a FICSAK sportos programjain, sportversenyein. Vallom, hogy a gyermekek helyes táplálkozásának megalapozása közös ügyünk. Tevékenységemben fókuszban van az egészséges életmód, melynek fontosságát intézményi szinten is folyamatosan igyekszem hangsúlyozni.  Egészségfalók kezdeményezésünk kiemelten fontos, hisz a világon egyre többen küzdenek az elhízással, a túlsúlyos gyermekek száma. Nagyon sokan fogyasztanak cukrozott üdítőitalokat, kevesen esznek zöldséget és gyümölcsöt, legtöbben csak a fehér kenyeret fogyasztják, a magvas kenyereket meg sem kóstolták soha. Az egészséges táplálkozási szokások kialakítását pedig már gyermekkorban érdemes elkezdeni. Szülőként sokat tehetünk azért, hogy a gyermek kialakuló egészségtudata a saját egészségét szolgálja. A kicsik ilyenkor tanulják meg a helyes ételválasztást, az étkezési ritmust, ebben a korban formálódik az ízlés, és rögzülnek a táplálkozási minták.? ? mondta Király Nóra.

Díjaink

A zsűri által kiválasztott öt család 2018. októberében összemérheti a tudását egy budapesti főzőiskolában: itt a családi csapatmunka is sokat fog számítani! A fődíjat elnyerő család az Egészségfalók cím elnyerése mellett eltölthet egy hétvégét a KidsOasis által minősített 4 szélforgós családbarát szálláshelyek egyikében. A második helyezett nyereménye egy értékes sous-vide szett.

A pályázat mente

Nevezési időszak: 2018. június 15-augusztus 15.
Zsűri 1. körös kiválasztás: 2018. augusztus 15-30.
Szavazási időszak: 2018. szeptember 1- szeptember 23.
Zsűri 2. körös kiválasztás: 2018. szeptember 23.-szeptember 30.
5 döntős közzététele: 2018. október 1.
Döntő és eredményhirdetés: 2018. október

The post ?Egészségfalók – Együtt főzni jó!? pályázat appeared first on BellaCafe.hu.

folytatás