Erdogan: Hitler lelke éledt újjá Izrael némely vezetőjében

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Erdogan: Hitler lelke éledt újjá Izrael némely vezetőjében

Adolf Hitler lelke éledt újjá Izrael némely vezetőjében

– hangoztatta Erdogan.

A török államfő külön is ostorozta az izraeli parlament által múlt csütörtökön elfogadott nemzetállam-törvényt, amely a zsidó nép nemzeti otthonaként határozza meg Izraelt és az arab nyelvnek a hivatalos helyett különleges státust ad. E törvény Erdogan szerint minden kétséget kizáróan annak a bizonyítéka, hogy Izrael a legcionistább, legfasisztább és legrasszistább állam a világon.

Mint mondta,

a jelek szerint Izrael terrorállam nem elégszik meg ennyivel, hanem vérbe és keserűségbe fojtja az egész közel-keleti régiót, majd a világot.

Az 57 muzulmán országot tömörítő Iszlám Együttműködés Szervezetének (OIC) rendkívüli ülését a közelmúltban az OIC soros elnökeként Törökország kétszer is összehívta. Tavaly decemberben Ankara az ellen emelte fel hangját, hogy az Egyesült Államok Jeruzsálemet ismerte el Izrael fővárosaként, idén májusban pedig azért, mert Washington át is helyezte Jeruzsálembe izraeli nagykövetségét.

Erdogan arról is beszélt, hogy senkinek nincs joga bírálni azt az új törvényjavaslatot, amely a rendkívüli állapot július 19-i feloldása után is biztosítaná Törökországban a terrorizmus elleni harc hatékonyságát. Közölte, nem az a fontos, hogy ki mit mond, hanem az, hogy Törökországnak mire van szüksége.

A török parlament hétfőn kezdte meg a 25 pontból álló javaslatcsomag vitáját, amely számos jogszabályt – köztük a terrorizmussal folytatott harcról szóló törvényt – és a rendkívüli állapot keretében kiadott törvényerejű rendeleteket is érinti.

A szöveg értelmében Törökország 81 tartományának kormányzói, ha a közrend és a biztonság úgy kívánja, legfeljebb 15 napig korlátozhatják adott egyének be- és kilépését a tartomány bizonyos részeire, illetve részeiről. A kormányzók ezen felül rendelkezhetnek arról is, hogy adott időpontokban, továbbá helyszíneken gyülekezhetnek-e vagy egyáltalán elhaladhatnak-e az emberek, valamint a különböző járművek.

A rendőri őrizetbe vétel maximális időtartama is hosszabbodik: a rendkívüli állapot előtti összesen lehetséges 5 napról 12 napra.

A frakcióülés után Erdogan újságíróknak nyilatkozva elmondta: a török származású német labdarúgót, Mesut Özilt, aki a vele való fotózkodást követő támadások miatt vasárnap lemondott német válogatottságáról, minden elismerés megilleti, amiért teljes mértékben nemzetiségének megfelelően viselkedett. Erdogan elfogadhatatlannak nevezte az Özilt érő rasszista megnyilvánulásokat és hangsúlyozta, hogy végsőkig kiáll a török származású focista mellett.Kedden a labdarúgó szülőfalujában, az észak-törökországi Devrekben lecserélték a Mesut Özil út bejáratánál található táblát, amelyen a futballista eddig a német válogatott mezében volt látható. A táblán ezentúl a Németországban vitákat kiváltó fénykép látható, amelyen Özil és Erdogan együtt mutatkozott.

Kiemelt kép: Rasit Aydogan / Anadolu Agency / AFP / Europress

folytatás

Legkedveltebb hírek
Betty úgy dönt, nincs értelme tovább folytatni Dr
2020-08-08 01:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Lazar doktor jó híreket közöl Feride-vel, miszerint egészséges
2020-08-08 00:40:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Zsóka és Stohl András feszülten várták, hogy Laci meghozza a döntését
2020-08-08 00:10:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
A formátum eredetije a Game of Chefs, amely a TV2 képernyőjén Séfek séfe címmel kerül adásba, Ördög Nóra műsorvezetésével
2020-08-07 23:55:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Carlos is visszaköveteli a gyűrűt Chemától, de hiába
2020-08-07 23:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Nézd vissza a MasterChef VIP 2 ötödik adását, amelyben a játékosoknak a desszertek világáb
2020-08-07 22:20:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez