22 kölyökkutya halt meg a csempész miatt

| Cikk eltávolítása
Cimkék:

22 kölyökkutyát próbált az országból kivinni egy autó csomagterébe zsúfolva az olasz férfi, akinek munkahelye nem volt, szabadidejében állattenyésztéssel foglalkozott. Tavaly novemberben döntött úgy, az illegálisan Olaszországba vitt kölyökkutyák értékesítéséből szerez pénzt – közölte a Zala Megyei Főügyészség helyettes szóvivője.

A férfi Budapesten, Monoron és Kecskeméten összesen 22 uszkár kölyökkutyát vett. Közülük hat csak négyhetes lehetett, őket anyjuktól jogsértően, idő előtt választották el. A vádlott nem gondoskodott a szállításhoz szükséges állategészségügyi dokumentumokról, egyedi azonosító jelzésekről, oltásokról és az összezsúfolt kiskutyák etetéséről, itatásáról, mozgatásáról, a járműben a levegőcseréről. Az állatoknak az utazás stresszel és gyötrelemmel járt.

Ismerőse baráti alapon vállalta, hogy Opel Corsájával segít neki az állatcsempészésben. A kölyökkutyákat a kocsi utasterében és csomagtartójában, dobozokban helyezték el. Mielőtt átértek volna Szlovéniába, az M70-es autóúton ellenőrzésre megállították az autót. A férfi lebukása után a kölyökkutyákat a nagykanizsai állatmenhelyre vitték.

A szállítás körülményeire és emiatt szerzett parvovírus-fertőzésre visszavezethetően, elkülönítésük és orvosi kezelésük ellenére, egy hónapon belül mind a 22 kölyökkutya elpusztult. A Nagykanizsai Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt emelt vádat az olasz férfi ellen. (mti)

folytatás

Legkedveltebb hírek
Jelen állás szerint rákényszerülnének az ír egyesítésről szóló népszavazás kiírására a miniszterelnöki hivatal stábfőnöke szerint
2019-05-20 14:45:40 | Hozzászólások: 0 | Népszava
A szakácsok Jerzy meghívására, az ő lakásában Aldona és Colos eljegyzését ünneplik
2019-05-20 14:40:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Az ország harmonikása és zenész barátai felkerekednek, és ott, a helyszínen teljesítik a szerencsések zenés kívánságait
2019-05-20 14:30:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez