Kell még két kvóta a vitorlázóknak

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Kell még két kvóta a vitorlázóknak
A magyar vitorlázó sport mérföldkőhöz ért Berecz Zsombor világbajnoki címével, a szövetség Tokióban már olimpiai érmet szeretne.A világbajnok Berecz Zsombor (Finn), valamint Érdi Mária (Laser Radial) által begyűjtött két kvóta mellé további kettő megszerzése a cél a Magyar Vitorlásszövetség szerint, amely hétfőn köszöntötte a dániai világbajnokságról hazatért versenyzőket.Berecz a sportág első magyar világbajnoki aranyérmét nyerte meg olimpiai hajóosztályban Aarhusban.?A magyar vitorlássport történetében olyan mérföldkőhöz érkeztünk, amely szinte felfoghatatlan? ? mondta Kollár Lajos, a szövetség elnöke, aki reményét fejezte ki, hogy ez a siker további lendületet ad a sportágnak idehaza.?A dániai vb előtt két olimpiai kvóta megszerzése volt a cél, amit sikerült teljesíteni. Zsombor vb-címe hab a tortán? ? hangsúlyozta Holczhauser András főtitkár. Hangsúlyozta, hogy a vezetőség négy olimpiai kvótában reménykedik, valamint abban, hogy az 1980-as, moszkvai olimpia után Tokióban ismét érmet ünnepelhet a magyar vitorlássport. A két olimpiai kvótás vitorlázót a szövetség fejenként ötmillió forintos extra támogatásban részesítette. 
Kelemen Tamás, az újdonsült világbajnok Berecz edzője emlékeztetett arra, hogy 2010 óta dolgoznak együtt. Hozzátette, abban látja tanítványa erejét, hogy a legelveszettebbnek látszó helyzetekből is képes felállni. Úgy véli, hogy Berecz tavaszi ujjtörése sem ment a felkészülés rovására, és miután a pszichikai és mentális ráhangolásra jobban tudtak koncentrálni, összességében még a hasznukra is vált.?Amióta együtt dolgozunk, az edzőm nemcsak az edzőmmé, hanem a testvéremmé vált? ? mondta elérzékenyülve Berecz. A tavasszal elszenvedett kerékpáros balesetéről úgy vélekedett, ha az az év elején történik, valószínűleg nem ülhetne most itt. ?Ám a sérülés hatására pszichológus segítségét is igénybe vettem, és rengeteget köszönhetek a feleségemnek is, aki rávezetett a mentális felkészülés fontosságára? ? nyilatkozta. ?Eddig is példaképem volt Zsombor, most az elnyert vb-címe arra is bizonyíték, hogy mi is elérhetjük ezt az eredményt? ? jelentette ki a másik olimpiai kvótás, a 20 évesen második olimpiájára készülő Érdi Mária. Az eseményen részt vett a szintén vb-szereplő Gyapjas Balázs és Gyapjas Zsombor (470-es), valamint Vadnai Benjamin és Vadnai Jonathán (Laser Standard), akiktől szintén tokiói ötkarikás szereplést remél a szakmai vezetőség.
folytatás

Legkedveltebb hírek
Szeptemberben a GKI konjunktúraindexe két és fél éve nem látott szintre esett, ezen belül az üzleti
2019-09-23 05:30:00 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Mindemellett kettősfronti hatás terheli a szervezetünket
2019-09-23 05:20:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Fokozzuk a hangulatot, mert a szórakoztatás nem áll le
2019-09-23 04:15:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Rendező: Douglas McGrath Szereplők: Sarah Jessica Parker, Pierce Brosnan, Greg Kinnear, Ch
2019-09-23 01:25:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
A Windows 10 négy évvel az indulása után először több mint 50%-os piaci részesedéssel rendelkezik az asztali számítógépek és laptopok között
2019-09-23 00:35:52 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Rendező: Kohl Glass Szereplők: Tammin Sursok, Aubrey Reynolds, Ashley Newbrough, Rocky Mye
2019-09-23 00:20:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez