Visszavonul a játékos, aki terrorizálta Gera Zoltánt

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Visszavonul a játékos, aki terrorizálta Gera Zoltánt

Clint Dempsey, az Egyesült Államok labdarúgó-válogatottjának gólrekordere szerdán bejelentette visszavonulását.

Hosszas gondolkodás után úgy döntöttünk a családommal, ez a megfelelő pillanat, hogy búcsút mondjak a játéknak. Mindig az volt az álmom, hogy profiként futballozhassak. Hálás vagyok, hogy bejárhattam ezt az utat

– mondta pályafutása utolsó klubja, az észak-amerikai profiligában (MLS) szereplő Seattle Sounders FC honlapján közzétett nyilatkozatában a 35 éves támadójátékos.

Dempsey 2004-ben a New England Revolution csapatában kezdte felnőtt karrierjét, majd a Fulham és a Tottenham Hotspur színeiben hét idényt töltött a Premier League-ben, végül 2013-ban igazolt Seattle-be.

A Fulham együttesével – Gera Zoltán csapattársaként – 2010-ben Európa-liga-döntős volt, a következő két szezonban a csapat házi gólkirálya lett, és mindkétszer a legjobb játékosnak választották a klubnál.

Gera egyébként később azt mondta Dempsey-ről, hogy addig terrorizálta őt, mígnem elkezdett már félni tőle. Egyszer még a parkolóban is meg akarta őt verni.

Gera Zoltán: Addig terrorizált, amíg el nem kezdtem félni Gera Zoltán őszintén vallott korábbi csapattársáról, de egyáltalán nem haragszik rá a történtek miatt. Sőt csodálja érte.

Az Egyesült Államok válogatottjában 141 mérkőzésen 57 gólt szerzett, utóbbi – Landon Donovannal holtversenyben – amerikai rekord. Három idényt követően is megválasztották hazája legjobbjának, az Arany Kupáról három arany- és egy ezüst-, a Konföderációs Kupáról egy ezüstérme van, illetve ő volt a 2015-ös Arany Kupa gólkirálya.

Az amerikai labdarúgók közül Dempsey szerezte a legtöbb gólt az angol élvonalban, illetve ő az egyetlen, aki az Egyesült Államok válogatottjában három egymást követő világbajnokságon (2006, 2010, 2014) is betalált.

Két évvel ezelőtt szívritmuszavart diagnosztizáltak nála, de miután orvosai ismét engedélyezték, visszatért a pályára.

Nyitókép: Clive Rose/Getty Images

folytatás

Legkedveltebb hírek
A párt szerint a két önkormányzati képviselő szembement az MSZP érdekeivel, ezért vissza kellene adniuk a mandátumukat
2019-11-14 20:57:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Életem első cikkét 2001-ben, pár héttel az ikertornyok ledőlése után írtam, és nem állítom, hogy az azóta eltelt tizennyolc évben egyetlen interjú vagy riport előtt sem pánikoltam, de olyan rémület még sosem fogott el, mint 11
2019-11-14 20:29:19 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez