Trump kirúgatná a CNN vezetőjét

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Trump kirúgatná a CNN vezetőjét

A CNN amerikai hírtelevízió elnökének elbocsátását követelte Donald Trump elnök csütörtökön, folytatva a média elleni támadásait. Twitter-üzenetében az elnök azt hangoztatta, hogy Jeffrey Zucker borzalmasan végezte munkáját, hozzátette, hogy szerinte a televízió nézettségi adatai is rosszak.

Az elnök szerint Zuckert azonnal ki kellene rúgni, hogy a CNN megőrizhesse hitelességét.

The hatred and extreme bias of me by @CNN has clouded their thinking and made them unable to function. But actually, as I have always said, this has been going on for a long time. Little Jeff Z has done a terrible job, his ratings suck, & AT&T should fire him to save credibility!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) August 30, 2018

Egy másik Twitter-üzenetben Trump az NBC News hírtelevíziót vádolta azzal, hogy 2017 májusában egy vele készített interjút manipulált. Az amerikai elnök állítása alátámasztására nem szolgált bizonyítékkal. A beszélgetést néhány nappal James Comey, az FBI volt igazgatójának menesztését követően rögzítették, és témája volt Oroszország állítólagos beavatkozása is az amerikai elnökválasztási folyamatba.

Az elnök nem sokkal azután indított újabb támadást a CNN ellen, hogy a hírtelevízió közölte a Watergate-botrányt leleplező egyik újságíró, Carl Bernstein beszámolóját, amely Trump bizalmasainak és egy orosz ügyvédnőnek a találkozóját firtatta a 2016-os választási kampány során. A találkozón a Trump környezetéhez tartozó emberek állítólag Hillary Clintonról reméltek kényes információkhoz jutni.

Bernstein és Bob Woodward újságírók leleplezései vezettek az úgynevezett Watergate botrányhoz és 1974-ben az akkori elnök, Richard Nixon bukásához.

A CNN jelentésében olyan forrásokra hivatkozott, amelyek szerint Michael Cohen, Donald Trump amerikai elnök volt személyes ügyvédje azt állította, hogy Trump előzetesen tudott a találkozóról. A tudósítást később kétségbe vonták, miután a források egyike visszavonta korábbi kijelentéseit. A CNN ugyanakkor továbbra is kitart az általa közöltek valóságtartalma mellett.

Az elnök szerda este élesen kikelt Bernstein ellen.

A slampos Carl Bernstein, aki a múltban él, és romlott idiótaként gondolkodik, az egyik történetet a másik után találja ki, az egész ország nevet rajta

? állt az Egyesült Államok elnökének szerda esti Twitter-üzenetében. Trump szerint a CNN belülről szakad szét”, mert szerinte nagy hazugságon kapták, és nem képes elismerni hibáját.

A hírtelevízió nyilatkozatban válaszolt Donald Trumpnak.

Ne essen tévedésbe elnök úr, a CNN nem hazudik. Mi híreket közlünk. És beszámolunk arról is, amikor az emberek hatalmi pozíciókban hazugságokat mondanak. A CNN kiáll tudósítása és újságírói mellett. A történetben lehet, hogy több idióta is van, de Carl Bernstein biztosan nem tartozik közéjük

? fogalmazott a CNN.

(MTI, kiemelt kép: Europress/Ron Sachs/ Consolidated News Photos / DPA) 

folytatás

Legkedveltebb hírek
Babos Tímea második mérkőzését is megnyerte az amerikai nyílt teniszbajnokság selejtezőjében, így már csak egy győzelemre van a főtáblás szerepléstől
2019-08-22 22:17:04 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Az egyedüli magyarként alanyi jogon főtáblás Fucsovics Márton a 17
2019-08-22 21:48:58 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Ráérzett a Magyar Turisztikai Ügynökség, hogy hová kell a közpénz
2019-08-22 21:45:48 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Gól nélküli döntetlent játszott a Ferencváros a Suduva vendégeként a labdarúgó Európa-liga play off körének első mérkőzésén
2019-08-22 21:23:01 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Az intézmény fenntartója szerint csak az ebédet hozatják a frissen felújított konyhába
2019-08-22 21:22:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Másfél-két órás késésekre érdemes felkészülni.
2019-08-22 21:21:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez