Pénzt követel a floridai mészárlás egyik áldozata

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Pénzt követel a floridai mészárlás egyik áldozata

Augusztus 26-án lövöldözés volt az EA Games Madden Championship Series videojáték-versenyén, ahol két játékos (a 28 éves Taylor ?SpotmePlzzz? Robertson, valamint a 22 éves Elijah ?Trueboy? Clayton) életét vesztette, az elkövető David Katz pedig öngyilkos lett.

A tragikus eset után a szervező Electronic Arts (EA) bejelentette, hogy egymillió dollárt, azaz nagyjából 280 millió forintot adományoz az áldozatok családjának és a sérülteknek, és másokat is arra biztattak, hogy adakozzanak azoknak, akik átélték ezt a tragédiát.

Hátborzongató interjú került elő a hétvégi mészárlóról David Katz már tavaly is furcsán viselkedett, a kommentátor is magának valónak tartotta.

Az egyik túlélőnek, Jacob Mitich-nek ez viszont nem elég, pert indított az EA, és a versenyt bonyolító többi szervező ellen. A The Hollywood Reporter által megszerzett bírósági dokumentumok szerint Mitich szerint a szervezők nem biztosították számára és a többi résztvevőnek a biztonságos környezetet.

A felperest két helyen is golyó találta el a lövöldözés során, és nem meghatározott összeget követel kártérítésként a dokumentumban említett nyolc cégtől, akiknek közük volt a rendezvény szervezéséhez és lebonyolításához, köztük az EA-től is. Panasza szerint a sérülések amellett, hogy szenvedést okoztak neki, bevételtől esett el, és akadályozza a munkavégzésben.

Máris van következménye a hétvégi mészárlásnak Nem hagyják félbe a játékokat, de van, ami elmarad.

James Young ügyvéd közleménye szerint Mitich a részvételkor megbízott a szervezőkben, és azt hitte, hogy biztonságos helyen tartózkodik. Ez a bizalom megtört akkor, amikor a tömegben David Katz ámokfutásba kezdett, ezért a felelősségre fogják vonni a megtámadott cégeket, hogy Mitich és a hozzá hasonló játékosok úgy hódolhassanak szenvedélyüknek, hogy ne kelljen félteni az életüket.

MINDIG IS FURCSA VOLT

Katz összesen tizenkét embert sebesített meg a fegyverével, ketten közülük nem élték túl a támadást. A játékosok szerint Katzról korábban is sejteni lehetett, hogy valami nem stimmel vele, legalábbis egyre több ilyen beszámoló kering az interneten olyanoktól, akik tudták, ki ő, és online játszottak már vele.

Shane Kivlen, az egyik áldozat barátja azt nyilatkozta, hogy a gyilkos a neten is furcsán viselkedett, okos volt, de valahogy furcsa is. Nem igazán beszélt a többi játékossal sem online, sem a versenyeken, és kerülte a szemkontaktust.

Dömös Zsuzsanna korábbi cikkei Tündéri minimalacokért rajong az internet24 év után derült fény a nagy titokraTömegesen rettegnek a nők a vécékbe rejtett kameráktól
folytatás

Legkedveltebb hírek
1919. április 20-án egy hónapja a Tanácsköztársaság volt hatalmon, és ez a sajtón is látszott:
2019-04-20 12:21:00 | Hozzászólások: 0 | Múlt-Kor
A Sensor Tower negyedéves jelentéséből kiderül, hogy mely alkalmazások hozták a legtöbb pénzt fejlesztőiknek (no meg az alkalmazás-áruházaknak), melyek voltak a legtöbbször letöltött appok és hogy összességében mennyit költött a világ mobil alkalmazásokra az év első három hónapjában
2019-04-20 12:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Nem kevesebbet állít a Mozilla egy korábbi vezetője, aki a Firefox fejlesztésén dolgozott, hogy valójában nemtelen eszközökkel tudta sikerre vinni a Google saját böngészőjét, a Chrome-ot
2019-04-20 10:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Száznégy éve, 1915. április 20-án született Szeleczky Zita, az 1940-es évek első felének egyik
2019-04-20 08:29:00 | Hozzászólások: 0 | Múlt-Kor
A Chrome 75 érkezésével megváltozik az inkognitó mód: a weboldalak nem tudják majd eldönteni, a hagyományos módon vagy ?álruhában? keresték fel őket
2019-04-20 08:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Ausztrália egyik legizgalmasabb megoldatlan bűntényében egymást követték a szürreális fordulatok
2019-04-20 07:16:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Tudomány
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez