Kiengedték a börtönből, pár nap múlva betört két házba, így újabb 8 évre elítélték

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Kiengedték a börtönből, pár nap múlva betört két házba, így újabb 8 évre elítélték

Ismét börtönbüntetés vár egy többszörösen büntetett férfira, aki legutolsó szabadulása után pár nappal két helyre is betört. Az 57 éves férfi óbudai lakóházakba tört be, ahonnan főként elektronikai eszközöket tulajdonított el. Az ügyészség vádirata alapján az ügyében elsőfokú ítélet született.

A más bűncselekmények miatt korábban jogerős szabadságvesztésre ítélt férfit 2017 szeptemberében bocsátották feltételes szabadságra. Ezután a vádlott egy óbudai lakóházba tört be úgy, hogy annak kerítését megbontotta, majd egy ? a szomszéd ingatlanról elhozott ? létrát az épület oldalának támasztott, felmászott a nyitott tetőtéri ablakig, majd azon keresztül bejutott a házba, ahonnan ezt követően műszaki cikkeket tulajdonított el összesen mintegy 170 ezer forint értékben.

A sértett időközben hazaérkezett, és a házban szembetalálkozott a betörővel, aki ezután a magához vett értékekkel együtt elmenekült a helyszínről.

Ezt követően, még ugyanezen a napon a vádlott szintén a III. kerületben egy másik házba is betört. Befeszítette az egyik ablakot, bement, majd átkutatta a házat, onnan elektronikai eszközöket, karórát, táskát, különböző ruhaneműket, és cipőt tulajdonított el.  Az eltulajdonított dolgok összértéke meghaladta az egymillió forintot.

Az ügyészség által benyújtott, majd a tárgyaláson lefolytatott bizonyítás alapján módosított vádirat alapján a bíróság a férfit két rendbeli, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt bűnösnek mondta ki, és ezért őt, mint többszörös visszaesőt, 8 év fegyházbüntetésre ítélte azzal, hogy a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségét törvény alapján kizárta.

Az ítélet nem jogerős, az ellen a vádlott fellebbezett. A Fővárosi Főügyészség az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozta.

folytatás

Legkedveltebb hírek
A Fővárosi Törvényszék új eljárásra kötelezte a kormányhivatalt
2020-12-02 19:11:43 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Az év első 11 havában ötödével kevesebb új személyautót adtak át nálunk, mint tavaly ugyanebben az időszakban
2020-12-02 19:05:14 | Hozzászólások: 0 | Népszava
A New York Times értesülése szerint Trump tanácsadóival többször is megvitatta a három legidősebb gyermekének, vejének és ügyvédjének, Rudy Giulianinak adandó elnöki kegyelem jogi aspektusait
2020-12-02 19:00:22 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Szél Bernadett levélben fordult Papp Dánielhez és Dobos Menyhérthez
2020-12-02 18:55:15 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Peggy nyer Jim Jupiter, Chicago egészségkirályának sorsolásán, így eltölthet vele két hetet, mely az akarat próbája lesz
2020-12-02 18:46:24 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez