CEU: Orbán most még visszakozhat

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
CEU: Orbán most még visszakozhat

A Klubrádióban a CEU rektorhelyettese, Enyedi Zsolt azt mondta, az a kérdés, hogy Orbán Viktor halad-e tovább a CEU-ellenes úton, vagy nem. Ha arra jut, hogy már túl nagy nemzetközi konfliktust okozott az egyetem körüli vita, még van lehetősége a korrekcióra.

Elképzelhető azonban, hogy a miniszterelnök végig akar menni az eddigi úton, ami a CEU beáldozását jelenti.

Ha csak arról van szó, hogy nem tudta, meddig mehet el, nem érzékelte, hogy viselkedése mekkora nemzetközi botrányt okoz, még van tere, ideje a módosításnak.

A rektorhelyettes megnyugtatónak tartja, hogy az Egyesült Államok kongresszusának képviselői, illetve az Európai Néppárt politikusai is kiálltak a felsőoktatási intézmény mellett. Enyedi Zsolt megismételte, Szijjártó Péter külügyminiszter tévedett, amikor az ATV-ben többek között arról beszélt, hogy a CEU nem tartja be a magyar törvényeket.

A CEU megint megpróbálta elmagyarázni Szijjártónak, hogy betartják a törvényeket Szijjártó úgy csinál, mintha a CEU nem teljesítette volna a feltételeket.

Fotó: 24.hu/Berecz Valter

folytatás

Legkedveltebb hírek
Azt perelik be, aki először nyilvánosságra hozta a történetet úgy, hogy a két sportoló beazonosítható volt
2018-09-18 22:47:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
José Armando és Esmeralda találkoznak a kórházban. Esmeralda nem ismeri fel a doktort, de a férfi ne
2018-09-18 22:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Matteo Salvini olasz belügyminiszter pártja, az Északi Liga megmenekült a biztos csődtől, miután sikerült megállapodnia az ügyészséggel arról, hogy 75 év alatt, részletekben fizesse vissza a költségvetésnek az elcsalt párttámogatás összegét
2018-09-18 21:56:11 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez