Újabb fejlemény a soroksári gyilkossággal kapcsolatban

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Újabb fejlemény a soroksári gyilkossággal kapcsolatban

Fordulat várható a soroksári gyilkosság ügyében a Ripost információi szerint. A lap arról ír, hogy néhány órával órával ezelőtt az egyik vidéki kapitányságon jelentkezett egy férfi, hogy köze van Kardosné Gyurik Krisztina meggyilkolásához, és beismerő vallomást akar tenni. A Ripost információi szerint a rendőrség meghallgatja, hogy kiderüljön: van-e alapja annak, amit állít.

Megkerestük az ORFK-t, hogy történt-e az ügyben kihallgatás, és beismerő vallomást tett-e a lap által említett férfi, illetve bővült-e a gyilkossággal gyanúsítottak száma vagy a rendőrség továbbra is R. Szilvesztert gyanúsítja a futónő megölésével, az alábbi választ küldték:

A rendőrség minden egyes ? az üggyel összefüggésben megjelenő ? lapértesülést nem kíván kommentálni. A nyomozással kapcsolatban tartott sajtótájékoztatón elhangzottakat meghaladóan a rendőrség az eljárásról bővebb tájékoztatást nem ad.

? közölte az ORFK

Mivel a válaszból nem derült ki teljesen egyértelműen, hogy a korábban bejelentett R. Szilveszteren kívül másnak is köze lehet-e a futónő megöléséhez, ezért ismét megkerestük az ORFK-t. Ezúttal viszont már csak annyit kérdeztünk, hogy a rendőrség kit illetve kiket gyanúsít a gyilkossággal. Válaszukban elküldték azt a szeptember kilencedikén kiadott  közleményüket, amiben Petőfi Attila vezérőrnagy elmondja, hogy R. Szilvesztert gyanúsítják a gyilkosság elkövetésével. Ez azt jelenti, hogy a rendőrség továbbra is csak az erzsébeti férfit gyanúsítja a soroksári gyilkosság elkövetésével.

Mint ismert a rendőrök a soroksári bicikliúttól néhány méterre találták meg a lemeztelenített édesanya holttestét. A rendőrök két ismeretlen DNS-mintát is rögzítettek. Pár héttel ezelőtt kapták a hírt a Nemzeti Szakértői és Kutató Központból, hogy egy, jelenleg is a börtönbüntetését töltő férfi DNS-mintája egyezést mutatott a megölt nő holttestén talált maradványokkal.

Petőfi Attila, a Készenléti Rendőrség kiemelt ügyeket felderítő főosztályának vezetője két héttel ezelőtt azt mondta, hogy a gyilkossággal gyanúsított R. Szilveszter már a gyerekkorát is a helyszín közelében töltötte, asztalosnak tanult, de nem dolgozott a szakmájában, hajléktalan lett és lopásokból tartotta fenn magát.

Mint korábban írtuk, R. Szilveszter megtagadta a vallomást. A kihallgatása során azzal védekezett, hogy látta, amikor a futónőt egy másik férfi bántalmazza. Azt állította, hogy úgy került a helyszínre a DNS-e, hogy megpróbálta megvédeni a megtámadott nőt, és ő is megsérült. A nyomozók szerint viszont ez a variáció teljesen kizárt. Megtudtuk, hogy a soroksári futónő meggyilkolásával gyanúsított férfit többször is kihallgatták a rendőrök az elmúlt két hétben. Ám ő egyelőre azt a taktikát választotta, hogy kivár. Azaz néhány kérdésre válaszol a nyomozóknak, ám egyelőre semmi konkrétumot nem mond a gyilkossággal kapcsolatban. Állítólag akkor szeretne vallomást tenni, ha ügyvédjével részletesen áttanulmányozták az ügy iratait.

A gyilkosság 2013. szeptember 25-én történt. Az áldozat egy 36 éves helybeli nő volt, akit kocogás közben támadtak meg. Holttestére másnap hajnalban a szokásos futóútvonalához közeli bozótosban találtak rá. Támadója lemeztelenítette, speciális matrózcsomókat használva megkötözte, brutálisan megverte, megbecstelenítette, majd megfojtotta.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Hibázott továbbá a meteorológiai szolgálat, a légitársaság, de még a repülőgép gyártója is
2019-02-23 18:26:33 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Kétszer is vezetett otthon a Sevilla a Barcelona ellen, mégis katalán győzelem lett a vége
2019-02-23 18:25:48 | Hozzászólások: 0 | Népszava
A 28 esztendős Lacina Traoré utoljára a francia élvonalba tartozó AS Monaco csapatában játszott, Afrika Kupát is nyert
2019-02-23 18:07:20 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Az Iszlám Állam nyugati zsoldosai felett az EU és az ENSZ közös szervezete ítélkezhetne a felvetés nyomán
2019-02-23 18:04:36 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Napközben fagypont felett alakul a hőmérséklet, csapadék nem várható
2019-02-23 17:50:48 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Biztossá vált ma az is, hogy az EP-választáson egyedül indul a zöld párt
2019-02-23 17:49:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez