Egy csomó tűzoltó rohant fel a SOTE tetejére

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Egy csomó tűzoltó rohant fel a SOTE tetejére

Országos lépcsőfutó bajnokságot rendezett ma a katasztrófavédelem a Semmelweis Egyetem Nagyvárad téri épületében, immár tizenkilencedszer.

A tűz- és sporttársak teljes védőfelszereléssel, légzőkészülékkel, acélpalackkal azaz közel huszonöt kilogrammos súllyal inaltak a huszonkét emelet magasan húzódó csúcsig.

Kiemelt képünkön két célba ért tűzoltó csinál valamit. Alább egy start előtti, még mosolygós pillanat látható.

Egyéniben és párosban is teljesíthető volt a táv, de utóbbi az igazi, ugyanis nemzetközileg a páros formáció az alap, lévén a ?tényleges tűzoltói beavatkozásoknál? is a tűzoltók közösen egymásra számítva hajtják végre a feladatokat.

A lépcsőfetisiszták kedvéért rögzítünk egy szabályt: a párosok tagjainak együtt kell maradniuk, egy lépcsőfordulónyinál nagyobb távolságra nem távolodhatnak el egymástól.

Arról, hogy a másfélszáz induló közül, kik voltak azok, akik sok száz lépcsőfok után további egy illetve két lépcsőfokot is meg kellett mászniuk (dobogó), egyelőre nem adott hírt az MTI.

így megelégszünk ezzel a művészi fölvétellel idénről…

…meg egy parádés, galériás cikkünkkel tavalyról…

Ön milyen gyorsan futna fel 22 emeletnyi lépcsőn? Teljes felszerelésben futottak az Országos Lépcsőfutó Bajnokságon induló katasztófavédelmisek. Fotók!

…valamint azzal, hogy felidézzük: az elmúlt évben az egyéni abszolút kategóriát Benőcs Zoltán, a tiszaújvárosi FER Tűzoltóság tűzoltója nyerte 2 perc 54 másodperces időeredménnyel; a párosok abszolút versenyében pedig Farkas Csaba őrnagy és Sági József százados, a váci katasztrófavédelmi kirendeltség tűzoltói bizonyultak a leggyorsabbnak, 3 perc 14 másodperces eredménnyel.

Az országos bajnokság abszolút rekordja 2002-ben született, akkor a mai Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelőjének, dr. Kanyó Ferenc ezredesnek 2 perc 24 másodpercre volt szüksége teljesíteni azt távot; gyanítjuk, eztán megkapta bajtársaitól a Lift becenevet.A tavalyi díjátadó számunkra legkedvesebb mondata Palotai Zsolt Gábor tű. ezredest, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettesének köszönhető: az ezredes elmondta, különösen örül annak, hogy a versenyt sérülések nélkül hajtották végre az indulók.

Reméljük idén is épen maradt minden lánglovagboka.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Ajánló - Szereplők: Peter Falk, Anne Baxter, Mel Ferrer, Pippa Scott, Kevin McCarthy
2019-03-27 00:10:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Ranking Roger (valódi nevén Roger Charlery) Birminghamben született karibi bevándorlók gyerekeként 1963-ban, és alig 16 évesen lett tagja a The Beat nevű zenekarnak, mely  2-Tone lemezkiadó által felfedezett második hullámos brit skaegyüttesek egyik legnépszerűbbje lett, a Madness és a Specials társaságában
2019-03-26 23:16:53 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Nem titkolózott nagyon Kandász Andi, egy az egyben megmondta Tibinek, hogy gyermekkora óta mi a helyzet a szerelmi életével
2019-03-26 23:08:19 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Kandász Andrea és Demcsák Zsuzsa egy időben együtt fogtak bele egy léböjtkúrába, azonban nem teljes erőbedobással tervezték végig vinni a kúrát
2019-03-26 23:07:08 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Kandász Andrea férjével szerelmeskedett egy kirándulás során, méghozzá nem is akárhol
2019-03-26 23:06:21 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Kandász Andrea egy korábbi, amerikai utazásáról mesélt Tibinek, mikoris beszökött férjével a Kennedy Űrközpontba
2019-03-26 23:05:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez