Rugalmas munkavégzés: nemcsak az alkalmazottaknak, a cégnek is megéri (X)

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Rugalmas munkavégzés: nemcsak az alkalmazottaknak, a cégnek is megéri (X)

Bár manapság egyre több vállalat próbálkozik rugalmas munkavégzési lehetőségekkel, hazánkban és a világ nagy részén egyaránt gyermekcipőben jár a kötetlen munka gyakorlatban való alkalmazása. Kutatások szerint a munkavállalók egy része tart attól, hogy éljen a hasonló lehetőségekkel, nehogy hátrányos megkülönböztetés érje, pedig jól átgondolt feltételekkel és megfelelő módszerekkel bizonyítottan nő az alkalmazottak teljesítménye. A Stanford Egyetem kutatója az otthoni munkavégzés hatását vizsgálta, amelyből kiderült, hogy a home office-ban dolgozó munkatársak teljesítménye 13 százalékkal nőtt azokhoz képest, akik ugyanabban az időszakban irodai környezetben végezték feladataikat. Az otthonról dolgozó munkatársak ráadásul több időt fordítottak a munkájukra, gyakrabban voltak elérhetők, és kevesebb betegszabadságot vettek ki, mint az irodában dolgozó munkatársaik ? összességében tehát sokkal elégedettebbek voltak a munkahelyükkel.

Egy másik kutatásban az otthoni munkavégzés mellett különböző online kommunikációs megoldásokat és kötetlen munkaidőt kínáltak a munkavállalóknak, az eredmény pedig szinten meggyőző volt: az innovatív megoldásoknak köszönhetően sokkal hatékonyabbnak érezték a munkavégzést, több kontrolljuk volt a feladataik felett, az ingázással töltött időt pedig szabadidős tevékenységre fordíthatták, így jelentősen csökkent a munkahelyi stressz mennyisége, és számottevően javult a munka-magánélet aránya. Ezek az előnyök azonban alapos előkészítést és megfelelő kommunikációs feltételeket igényelnek, amelyekből a munkavállaló és a munkáltató egyaránt profitál.

Magyarországon a rugalmas munkavégzés egyik éllovasának számít a Magyar Telekom, amelynek újonnan elkészült székháza Magyarország egyik leginnovatívabb munkahelyeként a lehető leghatékonyabb munkavégzést tűzte ki célul. A Telekom dolgozói a különböző digitális technológiákkal rugalmasan alakíthatják munkájukat, amelynek részleteit a vállalat megújult karrier oldalán is megtaláljuk ? az oldalon a friss álláspiaci hírek és álláskeresési tanácsok mellett megismerhetjük a Telekom munkavállalóit, akik saját szavaikkal mondják el, hogy miért jó Magyarország vezető telekommunikációs vállalatánál dolgozni.

folytatás

Legkedveltebb hírek
A következő adás tartalmából.
2018-12-13 10:12:26 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
A Real Madrid számára ugyan nem volt tétje a Bajnokok Ligája csoportkör utolsó, CSZKA Moszkva elleni mérkőzésének, hiszen már az ötödik körben eldőlt, hogy minden bizonnyal csoportelsőként megy tovább a legjobb 16 közé
2018-12-13 09:59:25 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Rendbontás nélkül ez a rend marad nekünk.
2018-12-13 09:59:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A Mokkában jelenetette be a TV2 új, extrém próbákban megmérettetős műsorának, az Exatlonnak négy új versenyzőjét, akik a Bajnokok csapatát fogják erősíteni
2018-12-13 09:44:03 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez