Rugalmas munkavégzés: nemcsak az alkalmazottaknak, a cégnek is megéri (X)

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Rugalmas munkavégzés: nemcsak az alkalmazottaknak, a cégnek is megéri (X)

Bár manapság egyre több vállalat próbálkozik rugalmas munkavégzési lehetőségekkel, hazánkban és a világ nagy részén egyaránt gyermekcipőben jár a kötetlen munka gyakorlatban való alkalmazása. Kutatások szerint a munkavállalók egy része tart attól, hogy éljen a hasonló lehetőségekkel, nehogy hátrányos megkülönböztetés érje, pedig jól átgondolt feltételekkel és megfelelő módszerekkel bizonyítottan nő az alkalmazottak teljesítménye. A Stanford Egyetem kutatója az otthoni munkavégzés hatását vizsgálta, amelyből kiderült, hogy a home office-ban dolgozó munkatársak teljesítménye 13 százalékkal nőtt azokhoz képest, akik ugyanabban az időszakban irodai környezetben végezték feladataikat. Az otthonról dolgozó munkatársak ráadásul több időt fordítottak a munkájukra, gyakrabban voltak elérhetők, és kevesebb betegszabadságot vettek ki, mint az irodában dolgozó munkatársaik ? összességében tehát sokkal elégedettebbek voltak a munkahelyükkel.

Egy másik kutatásban az otthoni munkavégzés mellett különböző online kommunikációs megoldásokat és kötetlen munkaidőt kínáltak a munkavállalóknak, az eredmény pedig szinten meggyőző volt: az innovatív megoldásoknak köszönhetően sokkal hatékonyabbnak érezték a munkavégzést, több kontrolljuk volt a feladataik felett, az ingázással töltött időt pedig szabadidős tevékenységre fordíthatták, így jelentősen csökkent a munkahelyi stressz mennyisége, és számottevően javult a munka-magánélet aránya. Ezek az előnyök azonban alapos előkészítést és megfelelő kommunikációs feltételeket igényelnek, amelyekből a munkavállaló és a munkáltató egyaránt profitál.

Magyarországon a rugalmas munkavégzés egyik éllovasának számít a Magyar Telekom, amelynek újonnan elkészült székháza Magyarország egyik leginnovatívabb munkahelyeként a lehető leghatékonyabb munkavégzést tűzte ki célul. A Telekom dolgozói a különböző digitális technológiákkal rugalmasan alakíthatják munkájukat, amelynek részleteit a vállalat megújult karrier oldalán is megtaláljuk ? az oldalon a friss álláspiaci hírek és álláskeresési tanácsok mellett megismerhetjük a Telekom munkavállalóit, akik saját szavaikkal mondják el, hogy miért jó Magyarország vezető telekommunikációs vállalatánál dolgozni.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Hibázott továbbá a meteorológiai szolgálat, a légitársaság, de még a repülőgép gyártója is
2019-02-23 18:26:33 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Kétszer is vezetett otthon a Sevilla a Barcelona ellen, mégis katalán győzelem lett a vége
2019-02-23 18:25:48 | Hozzászólások: 0 | Népszava
A 28 esztendős Lacina Traoré utoljára a francia élvonalba tartozó AS Monaco csapatában játszott, Afrika Kupát is nyert
2019-02-23 18:07:20 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Az Iszlám Állam nyugati zsoldosai felett az EU és az ENSZ közös szervezete ítélkezhetne a felvetés nyomán
2019-02-23 18:04:36 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Napközben fagypont felett alakul a hőmérséklet, csapadék nem várható
2019-02-23 17:50:48 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Biztossá vált ma az is, hogy az EP-választáson egyedül indul a zöld párt
2019-02-23 17:49:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez