Salamon Dia: ?Ami velem történik, az tényleg olyan, mint egy valóra vált álom!?

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Salamon Dia: ?Ami velem történik, az tényleg olyan, mint egy valóra vált álom!?

Salamon Dia története kezdődhetne akár úgy is, mint egy mese: egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy falusi leány, aki, mert nagyot álmodni, és mivel mindent megtett azért, hogy elérje a céljait, végül eljutott a világ legrangosabb testépítő és fitnesz versenyére Las Vegasba. Túl azon a versenyen, amelyről korábban oly sokat álmodozott, Salamon Dia színpadra állhatott a Mr. Olympia színpadán Bikini Olympia kategóriában.

Mit éreztél a versenyt megelőző napokban? Mennyire voltál izgatott vagy feszült, hiszen nem volt kicsi a tét: életed eddigi legnagyobb megmérettetésére készültél!

Abszolút nyugodt voltam, hiszen azzal, hogy kijutottam a Mr. Olympiára, már elértem a célomat.

Milyen eredményre számítottál?

Úgy álltam ki a színpadra, hogy hatalmas dolog lenne, ha bekerülhetnék a top 15-be, de ha ez nem sikerül, akkor sem leszek csalódott vagy elkeseredett.

Akkor nem vagy az?

Dehogy! Nekem tényleg ez volt a legnagyobb álmom, hogy részt vegyek a Mr. Olympián. Fantasztikus, hogy idáig eljutottam!

Ez többek között azért is olyan hatalmas dolog, mivel te voltál az első magyar Bikini Olympia induló!

Ez így van! Rajtam kívül eddig egyetlen hazai lány, Oláh Noémi vett részt a versenyen, de ő kiköltözött Amerikába és úgy jutott ki, hogy már onnan kvalifikált.

Mivel ünnepelted meg, hogy túl vagy a versenyen?

Mivel a felkészülések alatt szigorúan oda kell figyelnem a táplálkozásomra, a versenyeket követően általában a legfűszeresebb, a legédesebb, és a legsósabb ételeket kívánom, mint például a hamburger, a pizza és a desszert. Ez most is így volt!

Ha le kell mondanod valamiről a sport miatt, olykor nem érzed azt, hogy ez most egy hatalmas áldozat a részedről?

Nem. Soha. Számomra az adott verseny mindig motivációt jelent és olyankor csak az lebeg a szemem előtt!

Mi az, ami ennyi éve még mindig hajt? Ami miatt ilyen szenvedéllyel és kitartással edzel nap, mint nap?

A legnagyobb motivációt mindig is az jelentette számomra, hogy már az elejétől fogva voltak sikerélményeim: vagyis bekerültem a top hatos döntőkbe, és a nemzetközi versenyeken is jó eredményeket értem el.

A történeted kezdődhetne akár úgy is, mint egy mese: egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy falusi leány, aki, mert nagyot álmodni, és mivel mindent megtett azért, hogy elérje a céljait, végül a Mr. Olympián kötött ki?

Valóban, egy 1500 fős faluból, Tényőről származom. (nevet) Nyolc évig karatéztam, és mellette heti egy-két alkalommal eljártam kondizni.

Volt a faluban edzőterem?

Dehogy… (nevet) Mindig be kellett buszoznom Győrbe. Egy alkalommal odajött hozzám egy tréner, és megkérdezte, volna-e kedvem kipróbálni magamat a versenyzésben, mert úgy látja, alkalmas lennék rá. Mivel mindig is csodáltam azokat a lányokat, akik ezzel foglalkoznak, úgy voltam vele, miért is ne? Jelentkeztem hát a Scitec nyári megmérettetésre, ahol elnyertem a Miss Beach Body címet.

Mennyi időd volt a felkészülésre?

Csupán három hónap. De mivel jól sikerült, örömmel jelentkeztem a következő megmérettetésre, a magyar bajnokságra. Majd jöhetett az újabb verseny. Észre sem vettem, egyszerűen csak beszippantott ez a közeg.

View this post on Instagram

@mrolympiallc?

A post shared by Diana Salamon IFBB Bikini Pro (@diasalamonfit) on Sep 20, 2018 at 7:05am PDT

A fél életedet az edzőteremben töltöd?

Sőt, még annál is többet! (nevet) Folyton egyik helyről megyek a másikba! Az otthonomnak érzem az edzőtermet, hiszen rengeteget vagyok itt. Ha az ember versenyzik, akkor még inkább e körül forog az élete. Egy álmom vált valóra, hogy azzal foglalkozhatok, amit szeretek! Az pedig, hogy a Scitec sportolója lehetek ? hiszen 2013 óta vagyok töretlen tagja a Team Scitecnek -, hatalmas dolog, és egyfajta lelki töltete is van ennek.

Ha kimész a strandra bikiniben, azért biztosan kapsz sok elismerő vagy éppen irigy pillantást!

Az ismerősök mindig mondják, hogy mások mennyire megnéznek engem, de én ezt általában nem veszem észre. Az viszont tény, hogy Magyarországon nem dicsérik meg annyira az embert, mint külföldön. Ezt a versenyeken is tapasztalom.

Szerinted mi kell ahhoz, hogy valaki idáig eljusson?

Nagyon összetett ez az egész. Nem elég, hogy a legjobb alkatú sportoló légy, hanem mellette szépnek is kell lenni. És természetesen legyen jó kisugárzásod. Amikor 35 lány felmegy a színpadra, és ott valóban mindenki jó formában van, tehát száraz, tónusos a testük, felmerülhet a kérdés: mi alapján döntenek a bírók?

És mi alapján?

Hogy milyen az összkép. Az lesz a győztes, aki a legszebb, a legnőiesebb, és a legizmosabb. Aki egyben van. Aki a legkomplexebb sportolónő a színpadon.

The post Salamon Dia: ?Ami velem történik, az tényleg olyan, mint egy valóra vált álom!? appeared first on BellaCafe.hu.

folytatás

Legkedveltebb hírek
A Bioenergetic kiadó gondozásában kapható Az igazi cigánykártya című könyv, melynek szerzője, Bucher Katalin, immár egy évtizede írja lapunknak előrejelzéseit, melyek évről évre beválnak az olvasóink visszajelzései alapján
2019-12-08 12:08:00 | Hozzászólások: 0 | Harmonet
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez