Világszerte gyászolják az elhunyt Montserrat Caballé operaénekesnőt

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Világszerte gyászolják az elhunyt Montserrat Caballé operaénekesnőt

A spanyol és nemzetközi művészvilág, a közélet és a politika ismert képviselői gyászolják Montserrat Caballé világhírű spanyol operaénekesnőt, aki 85 éves korában hunyt el szombaton Barcelonában.

Személyisége és páratlan hangja örökre elkísér minket. Nagyon fájlaljuk elvesztését

? fogalmazott a spanyol királyi ház Twitter-oldalán közzétett részvétnyilvánító üzenetében, hangsúlyozva, hogy a lírai szoprán az opera nagyasszonya, az univerzális kultúra legendája volt, ?a legjobb a legjobbak között?.

Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök ugyanezen a fórumon emlékezett meg a művészről, akit Spanyolország ?kiemelkedő nagykövetének? nevezett, és akinek ? mint írta ? ?hangja és kedvessége mindig velünk marad?.

A mai egy nagyon szomorú nap az opera szerelmesei és minden katalán számára

? fogalmazott Quim Torra katalán elnök, aki szerint a világhírű szoprán azért is nagy tiszteletet érdemel, mert Katalónia nevét ?az operán keresztül exportálta a világba?.

Az egyik legkedvesebb partnere, a szintén világszerte népszerű José Carreras tenor a Catalunya Rádionak felidézte, milyen sokat köszönhet Caballénak, aki karrierje elején támogatta őt, és akit ?életerős és érzékeny? nőként jellemzett. Mint mondta, az összes szoprán közül, akiket pályafutása során élőben hallott, senki sem énekelt úgy mint Monserrat Caballé.

Nyugodj békében kedves Montsy. Szépséges hangod velünk lesz örökre

? írta Twitter-üzenetében Brian May, a brit Queen együttes gitárosa, aki arról is megemlékezett bejegyzésében, hogy az operaénekesnő inspirációt jelentett számukra, ?de különösen Freddie számára?, a közös munka során. A Barcelona című dal, amelyet közösen énekelt Freddie Mercuryvel, a Queen együttes énekesével az 1992-ben rendezett barcelonai olimpiai játékok hivatalos dala volt.

A világ nagy operaházai is Monserrat Caballéra emlékeztek ezen a napon. A londoni Royal Opera Twitter-bejegyzésében felidézte, hogy a spanyol szoprán 1972 és 1992 között számos alkalommal is fellépett náluk, és ?káprázatos hangjával milliókat inspirált hosszú pályafutása alatt?.

A világhírű szopránt hétfőn helyezik végső nyugalomra szülővárosában, Barcelonában.

Kiemelt kép: MTI/Németh György

folytatás

Legkedveltebb hírek
Tom Cruise is ott volt San Diegoban a Comic-Conon a Top Gun folytatását promózni, ennek kapcsán pedig mondott érdekes dolgokat a Trópusi vihar kapcsán is, ahogy arról
2019-07-22 18:42:11 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A Volvo Cars több mint 500 ezer autóját rendelte vissza ellenőrzésre világszerte egy hibás motorelem miatt, amely akár tüzet is okozhat
2019-07-22 18:35:48 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Fucsovics Márton két sima szettben legyőzte a német Philipp Kohlschreibert az 1,85 millió euró (603 millió forint) összdíjazású hamburgi salakpályás férfi tenisztorna első fordulójában, hétfőn
2019-07-22 18:30:50 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Egy nő a dunai hajóbaleset utolsó, eddig még meg nem talált áldozata ? tudta meg a 24
2019-07-22 18:28:24 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A W6 2222 London-Budapest járata június 6. helyett június 7-én szállt le Budapesten. A cég ?rendkívü
2019-07-22 18:18:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Sáfrány Emesét, akit sokan csak Aleskaként ismernek, egy fotózás kedvéért Marilyn Monroe-vá változtatták, derül ki legújabb Instagram-posztjaiból
2019-07-22 18:10:48 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez