Magyarországon először rendeztek padel ob-t

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Magyarországon először rendeztek padel ob-t

Október 6-án és 7-én sporttörténelmet írtak a vadaskerti úti Premier Padel pályáin, ahol a Magyar Padel Szövetség hazánk történetében először megrendezte az országos bajnokságot. Férfi, női és vegyespáros kategóriákban összesen 31 páros indult harcba a magyar bajnoki címekért.

A padel a világ egyik leggyorsabban fejlődő sportága: jelenleg 15 millióan játsszák 50 országban és rohamosan terjed. A padel minden ütősport legjobb elemeit ötvözi ? főleg a teniszre és a fallabdára hasonlít. 

A Premier Padel Clubban szerepelt nemzetközi szinten jegyzett profi, aki Spanyolországban versenyzik, és a hazai tenisz Davis Kupa páros is a Borsos Gábor, Nagy Péter duó személyében. A nemzetközi rutin győzedelmeskedett is, a Terkovics Milán, Tóth Csongor páros nyert, míg a DK-páros harmadik lett.

A nőknél nagy csatában a győzelmet Hole Sandy és Ferenczi Dóra szerezte meg, míg vegyespárosban a férfi és női bajnok Hole Sandy és Weidinger Gergő duó diadalmaskodott.

Ilyen egy padel-meccs:

A Seiko I. Országos Padel Bajnokságon a szövetség meghirdette a válogatott keretét is, amelybe a női és férfi döntő résztvevői kerültek be. A válogatott szövetségi kapitánya a spanyol Diego Huber Gonzalez, aki a Premier Padel Club edzője is egyben.

Mi az a padel?

A padel egy ütős sportág, leginkább a teniszre és a fallabdára hasonlít. Mexikóban, 1969-ben találták ki, leginkább Spanyolországban és Latin-Amerikában népszerű. Van két és négyfős változata is. A szerva a teniszhez hasonló, a háló túloldalán felfestett négyzetbe kell betalálni, viszont csak alulról lehet adogatni. Arra is figyelni kell, hogy a labda a pattanás után ne érjen a pálya oldalához, a hátsófalhoz viszont hozzáérhet, itt jönnek be a fallabdából ismert technikák és mozdulatok. A pontozás szintén a tenisz mintájára történik.

Nyitókép: Magyar Padel Szövetség

folytatás

Legkedveltebb hírek
A fehérorosz hatóságok megerősítették szerdán egy tüntető halálát, akit az Aljakszandr Lukasenka elnök újraválasztása elleni demonstráción állítottak elő
2020-08-12 22:05:18 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a frekventált helyeken működő kereskedelmi és vendéglátó létesítmények, a mozgóboltok és a büfékocsik tevékenységére fókuszálnak, de a fagylalt előállítására és forgalmazására, valamint az ifjúsági- és gyermektáborok étkeztetésére is kiterjednek
2020-08-12 21:48:12 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Az utóbbi 24 órában feljegyzett 262 esetből 22-t az ország határátkelőhelyeiről jelentettek
2020-08-12 21:28:00 | Hozzászólások: 0 | Népszava
A tavalyi volt a három legmelegebb év egyike az időjárási feljegyzések szerint, amely gleccserek olvadásával, tengerszint-emelkedéssel, rengeteg bozóttűzzel, hőhullámokkal és szárazságokkal járt
2020-08-12 21:26:36 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Volt, aki már belekezdeni sem tudott az online záróvizsgába, másnak menet közben szakadt meg a folyamat
2020-08-12 21:16:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Jonas Koller ösztöndíjas a híres Schloss Langenfels Konzervatóriumban, és az egyik legígéretesebb művész
2020-08-12 21:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez