Elítélték a boldvai csecsemőgyilkosokat

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Elítélték a boldvai csecsemőgyilkosokat

Előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt ítélt el egy házaspárt és lányukat a Miskolci Törvényszék. Egy háztartásban éltek Boldván. A három vádlott a lány titokban szült gyermekét ölte meg.

A lány apját, az ügy elsőrendű vádlottját szexuális erőszak, vérfertőzés miatt is elítélték; 25 év fegyházbüntetést kapott.

Az apa tíz éven át szexuális kapcsolatra kényszerítette saját lányát. A külvilágtól elszigetelve élő, akkor még fiatalkorú lányt többször megverte és azzal fenyegette, hogy megöli, ha szólni mer bárkinek.

A lány terhes lett és 2011-ben titokban gyermeket szült, akit apa nélkül anyakönyveztek. 2015 végén akkor már felnőttként – az ügy harmadrendű vádlottja – ismét várandós lett apjától.

Ekkor a férfi és felesége, a másodrendű vádlott – aki évek óta tudott a szexuális erőszakról, de semmit nem tett ellene – közösen úgy határoztak, hogy a terhesség tényét eltitkolják.

Abortuszra nem volt pénzük, megtartani sem akarták a gyermeket,  elhatározták, megölik. Az életképes csecsemőt az ágyneműtartóba rejtették, a sorsára hagyták.

Az újszülött ellátatlanság miatt négy óra múlva meghalt. Másnap a lány rosszul lett, mentőt hívtak hozzá, a vizsgálatnál derült ki, hogy előző éjszaka szült. A csecsemű holttestét nyomozók találták meg.

A Miskolci Törvényszék a férfit 25, feleségét 20 év fegyházra ítélte, lányukra – aki a bűncselekmény áldozata is volt – 2 év szabadságvesztést szabott ki, az ítélet végrehajtását 3 évre felfüggesztette. Az ítélet nem jogerős, a büntetőper a Debreceni ítélőtáblán folytatódik. (mti)

Kiemelt fotó: Thinkstock

folytatás

Legkedveltebb hírek
A hódmezővásárhelyi polgármester a Bem téren elmondott október 23-i beszédét követően kameránknak arról beszélt, reméli, hogy az erőszaktól való félelem arra fogja vezetni a Fideszt, hogy engedjenek a magyar nép nyomásának, és egy tisztességesebb, emberségesebb, becsületes útra térjenek vissza
2018-10-23 18:24:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Amíg a tűzszerészek dolgoztak vele, lezárták a budai alsó rakpartot
2018-10-23 17:49:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez