A Xiaomi Mi Pad 4 a legjobb tablet, ami valaha nálunk járt

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
A Xiaomi Mi Pad 4 a legjobb tablet, ami valaha nálunk járt

Gyorsan essünk túl azon, hogy mi van a Xiaomi Mi Pad 4 dobozában: tablet, töltő, kábel, leírás – ugorjunk. Nálunk a fekete változat járt, ezen kívül még a rózsaarany színben lehet beszerezni a tabletet, aminek a minőségről csak szuperlatívuszokban lehet beszélni: masszív, a gombok nem lötyögnek, nem csavarodik, nem nyekereg, egyszerűen csak létezik az örökkévalóságig.

És ezzel még nem ért véget a pozitívumok listája: van SIM-foglalat ? a teszt alanya ugyanis a Xiaomi Mi Pad 4 LTE verziója -, sztereo hangszóró az alján, USB Type-C port és jack dugó, továbbá egy értékelhető kamera. Viszont a gyorstöltést nem támogatja az eszköz, ami ezen a szinten bosszantó hiányosság – igaz, ez nem egy telefon, amit mindig magunkkal hordozunk, így talán megbocsájtható a mulasztás.

Fotó: Xiaomi TESZTÜZEM

Gondolkodtunk, hogy a Xiaomi Mi Pad 4 kapcsán melyik másik tabletet lehetne ellenfélként megemlíteni, és a Lenovo Tab 4 8 Plus jutott eszünkbe, mint 250-300 dollár körüli konkurens, illetve esetleg a Huawei Mediapad M széria. Az előbbi hardverben gyengébb, utóbbi meg árban sokkal erősebb, szóval megint beletrafált abba a golf lyukba a Xiaomi, ahol éppen nem játszik senki.

Kicsomagolás utáni pillanatok – Fotó: RendeljKínait

Ami a hardvert illeti, a 4 GB RAM és a 64 GB háttértár mellett egy Snapdragon 660-as SoC dolgozik, ez a közép, felső-közép kategóriás telefonokból lehet ismerős, és igen szépen megpörgeti a teszter programokat. Antutun 144 000 pontot szedett össze ? ez a legtöbb, amit eddig általunk tesztelt kínai tablet nyújtani tudott -, míg a GFX-Benchmark mérvadó T-Rex tesztjén 51 fps-t mutatott a szoftver.

Épp ezért az a gyanúnk, hogy itt a játékosok megnyerése lehet a cél. Az egyébként kifejezetten kellemes hangokat produkáló sztereo hangszórót például nem fogjuk le a kezünkkel, a hüvelyujjunk pont a kijelző közepéig ér, szóval ergonómiailag nagyon jól összerakták a Xiaomi Mi Pad 4 tabletet. Minden prímán fut rajta, még a PUBG is 30 FPS-t produkált, közepes beállítások mellett, ami nagyszerű teljesítmény.

Fotó: RendeljKínait

A 8 hüvelykes kijelzőre szintén nem lehet panasz: kiváló a fényereje, remek az érintésérzékenysége és a színmegjelenítése, a fejlődés határozottan tetten érhető az elődmodellhez képest. A 16:9-es, 1920 x 1200-as felbontást viszont kicsit fölöslegesnek érezzük – az alkalmazások ugyan szépen arányosítják a képet, de a YouTube-videók/filmek biztosan nem, így marad a kép szélén egy-egy kihasználhatatlan fekete sáv.

Az operációs rendszer 8.1-es Android, a cég MIUI szoftverének 9.6-os változatával megtámogatva. A 10-es MIUI-ra is van ígéret Face ID-val együtt, ami nem meglepő, hiszen háttértámogatás terén, illetve frissítésekben a Xiaomi hagyományosan jól szokott teljesíteni. A ROM természetesen globális, teljes értékű Google csomaggal és magyar nyelvvel.

A netezés, levelezés remek érzete is az akadásmentes rendszer és a kiváló kijelző érdeme.

Ráadásul itt nem játszották el azt a trükköt sem, amelyet az Onda a régebbi modelljei, hogy a láthatatlan dolgokon spóroltak. Gyors a háttértár ? 280/214 MB/s olvasási és írási sebesség -, még gyorsabb, duális, ac szabványt is támogató WiFi, van 5.0-s Bluetooth, ami nemcsak pörgős, de takarékos is, és az LTE-vel jelölt modellek esetében SIM kártya támogatást is kapunk. A GPS kimaradt, de ember nem feltétlenül akar egy ekkora hodállyal navigálni, szóval ezért nem fáj a szívünk.

Ellenben a B20-ért igen ? amit előszeretettel használnak egyes mobilszolgáltatók Budapesten kívül, és ami a modern, 4G-s szolgáltatások, vagyis a gyors net elengedhetetlen kelléke ?, ez biztosan megnehezíti majd ritkábban lakott területek, illetve kisebb falvakban élők gyors internet hozzáférését. De mivel ez egy tablet, amit 99%-ban WiFi-n keresztül használunk, szerintünk vállalható a kompromisszum. Cserébe hosszú üzemidőt ? 7 óra játék, és ennél is több filmnézés ? biztosít a 6600 mAh-s telep.

íme a Rose Gold változat, ha valakinek nem jönne be a fekete – Fotó: Xiaomi

A kamera általában mellékes dolog egy tablet esetében, de a Xiaomi itt sem akart spórolni. A duális, 13 5 Megapixeles egység tűrhetően dolgozik, de azért nem kell eldobni az agyunkat a teljesítményétől, van némi 2016-os feelingje az embernek, miközben használja. Táblagépes mércével még így is jó, ahogy az 1080p 30 fps-sel készíthető videók, csak ember nem fogja a Xiaomi Mi Pad 4 tabletet ilyesmire használni.

ÖSSZEGZÉS

A ?kínai Apple? ismét megmutatta, hogyan kell olyan tablet gyártani, mint autóban a Toyota. A Xiaomi Mi Pad 4 minőségérzetre kiváló, minden jól működik, teljes, magyar nyelvű támogatást kapott, a hardver gyors, a szoftver hibamentes. Prímán lehet rajta játszani, levelezni, netezni, filmet nézni, csak a kinézet zavarba ejtően semmilyen. Két apró homokszem került a gépezetbe, a kisebbik a gyorstöltés, a nagyobbik a B20-as sáv hiánya, de mivel ez egy tablet, ez kevésbé fájdalmas, mint egy telefon esetében,

minden más meg olyan jó, hogy szinte fáj.

Mondanám, hogy alternatíva a Huawei Mediapad M5, de gyengébb hardver mellett is sokkal drágább, míg a Lenovo Tab 4 8 Plus sokkal olcsóbb és szebb, viszont nyers erőben ez sem mérhető tesztalanyunkhoz. Slusszpoén, hogy most a CCMIPAD4 kuponnal csak 65 000 forint, és ebben már benne van a szállítás is. Aki hajlandó ennél többet fizetni, az 87 000-ért megkapja az LTE, míg bő 100 000 forintért a 10,1 inch-es Xiaomi Mi Pad 4 Plus-t is, mindegyiket áfa- és vámmentes EU Priority Line szállítással. Természetesen a Mi Pad 4 itthonról is elérhető, a Xiaomishiop kínálatából.

Rendelj kínait!

Ha érdekelnek a kínai termékek, és első kézből szeretnél értesülni az új tesztekről, ajánljuk a RendeljKínait oldalát!

folytatás

Legkedveltebb hírek
Egyelőre csak Amerikában és az Egyesült Királyságban vezette be a Google a Térképek szolgáltatásába azt az új funkciót, amivel az elektromos autóval utazók járnak nagyon jól
2019-04-24 20:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Mark Zuckerberg újévi fogadalmát szeretné betartani, ennek bizonyítékaként indult el a podcastja
2019-04-24 19:33:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A YouTube szeretné elejét venni annak, hogy a platformon keresztül terjedjenek az álhírek
2019-04-24 19:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Eddig csak szavazás kapcsán lehetett kérdést feltenni az instagramos sztorikban, mostantól viszont "tesztelni" is lehet a követőket
2019-04-24 18:33:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A brit Nemzetbiztonsági Tanács legutóbbi ülésén átment, hogy a kínai cégóriás részt vehessen az 5G-hálózatépítésben, igaz, csak beszállítóként
2019-04-24 18:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A NASA szeretné behatóbban tanulmányozni, miként hat a súlytalanság a szervezetre
2019-04-24 17:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez