Életfogytiglant kapott a kakucsi gyilkos, aki kivégezte volt iskolatársát

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Életfogytiglant kapott a kakucsi gyilkos, aki kivégezte volt iskolatársát

Bilincsben, vezetőszáron egy kopott farmerban és egy mosott szürkés fekete pulóverben hozták a törvényszékre K. Bálintot, aki 2016. március 4-én több mint egy tucat késszúrással kivégezte a volt iskolatársát, a szintén kakucsi M. Vivient. A tehenészetben dolgozó fiatalember régóta szerelmes volt M. Vivienbe, de a párkapcsolatban lévő fiatal lány visszautasította a közeledését. Abba viszont belement, hogy a fiú néha hazavigye Budapestről a különóráiról.

így történt ez aznap hajnalban is, amikor a lány egy népligeti diszkóban bulizott a barátaival. A lány SMS-ben kérte a fiút, hogy jöjjön el érte Pestre. A 20 éves fiú autóba ült, de vitte magával a 13 centiméter hosszú vadásztőrét is. A vád szerint az volt a célja, hogy megvalósítsa azokat az iPadjére feltöltött felvételeket, amelyeken fedetlen hasú nőket kínoznak, bedarálnak vagy ölnek meg nagy pengehosszúságú késekkel.

Mikor a visszaúton a falu határában jártak, megállította a kocsiját, és több mint egy tucat szúrással megölte a lányt. Ezután avarral, ágakkal fedte el a holttestet, a kést pedig eldugta a garázs kéményébe egy lemez mögé. Elé pedig két szál rózsát helyezett.

K. Bálint az eljárás során háromszor is beismerte, hogy ő ölte meg M. Vivient, de később mindig visszavonta a vallomását, és tagadta, hogy bármi köze lenne a gyilkossághoz.

Ez már csak azért sem állta meg a helyét a bíróság előtt, mert 17 vérnyomot találtak a cipőjén és ruházatán. A gyilkosság után a fiú ráadásul maga mutatta meg a rendőröknek, hogy hova rejtette el a lány holttestét az erdőben. Akkor azt állította, hogy Vivien a kocsiban játszani kezdett a vadásztőrével, és véletlenül hasba szúrta magát. Ő pedig annyira elvesztette a fejét és bepánikolt a lány sikítozásától, hogy tizenháromszor visszaszúrt.

Egy későbbi vallomásában viszont már azt állította, hogy nem ő, hanem egy barátja vitte el a lányt kocsival, ezért pedig biofüvet kapott. Amikor megkérdezték tőle, hogy miért vállalta magára a gyilkosságot, azt mondta, azért, mert a rendőrök azzal hitegették, hogy ha mindent bevall, akkor hazaengedik.

A vádlottnak később a nagyapja is megpróbált falazni. A férfi azt állította, hogy az unokája éjjel egytől fél háromig tehenet fejt, aztán pedig lefeküdt aludni.

A fiúban valószínűleg csak az utóbbi két tárgyaláson tudatosult, hogy ha nem tesz beismerő vallomást, és semmilyen megbánást nem tanúsít, akkor esélye sem lesz arra, hogy lefaragjon pár évet a büntetéséből.

Félek, hogy én követtem el

? mondta legutóbb.

Aztán mintha semmi sem történt volna, beszólt a bírónőnek, hogy a fiatal kora miatt úgysem szabhatja ki rá a legsúlyosabb büntetést. Pechjére pont a gyilkosság előtt másfél hónappal töltötte be a 20. életévét, ezért a szerdai ítélethirdetéskor egy életfogytiglani fegyházbüntetés is erősen kinézett neki.

A férfi ezúttal közel sem volt olyan flegma és magabiztos, mint a korábbi tárgyalásokon. Hol semmibe révedő tekintettel, hol lehorgasztott fejjel ült a vádlottak padján, kezében pedig egy bírónőtől kapott hivatalos papírt szorongatott.

Fotó: A szerző felvétele

Az ügyész elmondta, hogy K. Bálint korábban mindössze háromszor vitte haza M. Vivient Budapestről, aki csak nagy ritkán járt el szórakozni a barátaival és még csak soha nem is csókolózott a fiatal férfival. Az ügyész szerint a fiatalember csak azért ment Vivien elé a szórakozóhelyhez, mert közösülni akart vele.

K. Bálint lehorgasztott fejjel hallgatta az ügyész mindenre kiterjedő perbeszédét. Azt, hogy teljesen kizárt, hogy ijedtségből szúrt az ominózus hajnalon, ugyanis a kínzásokból vett szadisztikus fantáziáját valósította meg. A szúrások között számos olyan köldökkörnyéki húzott szúrás is volt, amiket korábban videókon nézegetett.

Az ügyész elmondta, hogy a környékbeli kamerafelvételek és a telefonok cellainformációja alapján biztos, hogy K. Bálint végzett a fiatal lánnyal, és nem a barátja, akinek a nyakába akarta varrni a brutális gyilkosságot.

Az ügyész a beszéde végén kiemelte, hogy K. Bálint nem tett őszinte feltáró beismerő vallomást, megbánást pedig egyáltalán nem tanúsított az eljárás során. Arra is figyelmeztetett, hogy K. Bálint komoly veszélyt jelent a társadalomra. Végül előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt éltefogytiglani fegyházat kért a férfira.

A védő szerint viszont túlzás lenne előre kitervelt emberölés miatt felelősségre vonni a férfit azért, mert egy évvel a gyilkosság előtt kínzásokról készült felvételeket. Ezt követően arról beszélt, hogy ügyfele a szakértőknek azt állította, korábban egy vagy két alkalommal lefeküdt az áldozatával. K. Bálint szerint az ominózus napon is csókolóztak, csak később összevesztek azon, hogy a lány nyilvánosságra akarta hozni a kapcsolatukat. A védő szerint azt sem lehet kijelenteni, hogy a védence nem ismerte be a bűnösségét. K. Bálint ugyanis az eljárás során eljutott végül odáig, hogy beismerje a gyilkosságot.

Az ügyész ezzel olyan szinten nem értett ezzel, hogy még egyszer felszólalt és elmondta az elkövető legdurvább cselekedetét is. Azt, hogy K. Bálint valósággal kibelezte áldozatát.

K. Bálint az utolsó szó jogán azt mondta, nagyon sajnálja a történteket.

A bíróság emberölés büntette miatt életfogytiglani fegyházra ítélte, azzal, hogy legkorábban 25 év múlva bocsátható szabadon feltételesen.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Tudjuk-e, hogyan készülnek a körülöttünk lévő hétköznapi tárgyak, amelyeket oly nagy természetességgel használunk? Honnan ered a ragasztószalag? Vagy a WC-ülőke, a gumilábtörlő, a hallókészülék? A sorozat ilyen és ehhez hasonló kérdésekre ad választ
2019-04-19 22:10:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Az Exatlon Hungary története az utolsó fejezetéhez érkezik! Kiderül, hogy Huszti Kata vagy Esztergályos Patrik lesz-e a győztes és a 20 millió forint boldog tulajdonosa
2019-04-19 22:05:51 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Gustavo sajnos újra enged Angelina követeléseinek, emiatt szörnyű baleset éri őket
2019-04-19 22:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Több hónapos elképesztő küzdelem után eljött a végső összecsapás ideje!
2019-04-19 21:54:42 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Több hónapos elképesztő küzdelem után eljött a végső összecsapás ideje! Az
2019-04-19 21:52:22 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Több hónapos elképesztő küzdelem után eljött a végső összecsapás ideje! Az
2019-04-19 21:51:11 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez