Egyre több csaló fázik rá

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Egyre több csaló fázik rá

Fortnite című játék bődületes sikere a streaming- és videós világban a tavaszi iOS-es megjelenés óta töretlen. A játék PS4, Xbox One és iOS platformokon is játszható, augusztusban pedig elindult az androidos mobilverzió bétája is. A játékot fejlesztő Epic Gamesnek viszont egyre többször okoznak nehézséget azok a játékosok, akik csalással próbálnak előnyre szert tenni a meccsek során.

Eddig több ezer játékost tiltottak ki emiatt, de most nem először a bíróságig is elmerészkedtek: két népszerű YouTube-videóst is bepereltek, amiért tippeket adtak ahhoz, hogyan lehet csalni a Fortnite-ban. Brandon Lucas (Golden Modz) és Colton Conter (Exentric) videóit több mint 1,7 millió feliratkozó nézi, így meglehetősen befolyásos személyiségeknek számítanak a játékosok körében.

Az Epic Games szerint a páros jogtalanul módosította a játék kódját, ezért a szerzői jogokról szóló DMCA (Digital Millennium Copyright Act) megsértésével vádolják őket. Emellett a játék felhasználó szabályzatát is megsértették, továbbá megtévesztő üzleti gyakorlatot folytattak. 

Lucas és Conter olyan videókat készítenek, amiken bemutatják, milyen csalásokat lehet használni a Fortnite-ban, de a fejlesztők fő problémája, hogy a videókkal olyan eszközöket reklámoznak pénzszerzési céllal, amikkel ezek a csalások kivitelezhetők. Az egyik, játékbeli ellenfelekre pontos célzást segítő segédprogram például 200 dollárért volt megvásárolható Lucas weboldalán, míg azt nem sikerült eltávolíttatnia az Epicnek sok más tartalommal együtt. Lucas szerint a cég diszkriminálja őt, holott számos más youtuber végez hasonló tevékenységet szó nélkül.

Az Epic Games BBC-nek adott válasza szerint a csalók különösen kártékony hatással vannak a játék közösségére. ?Komolyan vesszük a csalást, és minden lehetséges opciót bevetünk annak érdekében, hogy a játék szórakoztató, igazságos és versenyszerű legyen mindenki számára.? – írták.

Tavaly szintén történt már hasonló eset, akkor egy 14 éves fiút perelt be a cég.

14 éves csalót perelt be egy játékfejlesztő cég A kiskorú cheater édesanyja kezébe vette az ügyet. Dömös Zsuzsanna korábbi cikkei Egy péksütin akadtak ki az iPhone-osokMeghalt az ember, aki nélkül ma nem lenne számítógépünkZuckerberg lányának fura elképzelései vannak az apjáról
folytatás

Legkedveltebb hírek
Ajánló - Szereplők: Peter Falk, Jackie Cooper, Ken Swofford, Joanne Linville, Tisha Sterli
2019-12-11 00:05:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
A Nyomd a gombot, tesó! stúdiójában ma is számos izgalom vár a nézőkre és a játékosokra is
2019-12-11 00:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Rendező: Gary McKendry Szereplők: Jason Statham, Robert De Niro, Clive Owen, Dominic Purcell, Ben Mendelsohn
2019-12-10 23:30:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Rendező: David Ayer Szereplők: Arnold Schwarzenegger, Sam Worthington, Josh Holloway, Mire
2019-12-10 23:25:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
A felforgatott kezdőcsapattal pályára lépő Barcelona idegenben győzte le az Inter együttesét, míg az előző idényben elődöntőig menetelő Ajax hazai pályán kapott ki a Valencia gárdájától
2019-12-10 23:15:09 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Ajánló - BUÉK hamarosan a TV2-n!
2019-12-10 23:05:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez