A Szikla kedvenc óráját is megvásárolhatjuk a BÁV aukcióján

| Cikk eltávolítása
Cimkék:

A legnagyobb mozisztárok, mint Sylvester Stallone, Alain Delon vagy Dwayne Johnson egyaránt nagy órarajongók, a BÁV október 30-i 2. Óraaukcióján pedig sok más különlegesség mellett az ő kedvenc időmérő szerkezeteikre is licitálhatnak az érdeklődők. A MOM Kulturális Központban október 30-án 18.00 órától lesz az árverés, ahol mintegy 160 tétel vár új gazdára. A kínálat  befektetésre is érdemes luxusmodellektől az igényes, de kedvező árú órákon át egészen a gyűjtői darabokig ad áttekintést a legnagyobb márkákból, derül ki az cég közleményéből (MTI, OTS).

A luxuskategória egyik sztárja a 3,5 millió forintos kikiáltási árról induló Audemars Piguet Royal Oak óra 2016-os modellje lesz.

Az eredeti, 1972-ben bemutatott modell tervezője Gérald Genta, aki számos ikonikus órát alkotott a pályafutása során, az óra időtlen dizájnja pedig olyan sztárokat hódított meg, mint Alain Delon, aki számos filmjében viselte saját Royal Oak óráját.

A Panerai Radiomir márka szintén a filmszínészek kedvence. Az olasz luxusóra márkát először Sylvester Stallone ?fedezte fel”, és kezdte népszerűsíteni a hollywoodi sztárok között, ami annyira jól sikerült, hogy közülük többen, így például Dwaye Johnson, a Szikla is gyakran viseli saját Panerai óráját a filmjeiben. Az Office Panerai eredetileg az Olasz Királyi Haditengerészetnek készített precíziós eszközöket, köztük a Radiomir nevű szériát is, amely tagjainak hosszabb ideig, extrém körülmények között, nagy víznyomás mellett is működniük kellett. Ezek a tulajdonságok a mai napig jellemzik a Radiomir 1940 elnevezésű típusokat, amelyek közül a BÁV aukcióján egy limitált kiadású darab 1,3 millió forintért kerül kalapács alá.

A világ egyik legismertebb modelljére, James Bond legendás Omega Seamaster órájára is licitálhatunk az aukción 800 ezer forinttól. Az Omega további ikonikus modelljei is felbukkannak a kollekcióban, így például a Speedmaster Moonwatch is, amely hírnevét annak köszönheti, hogy ott volt az első Holdraszállásnál. 1969 óta nem csak Neil Armstrong, de bárki tesztelheti kevésbé extrém körülmények között is a NASA kedvenc időmérőjét, most akár már 800 ezer forintért.

Az aukció legdrágább órája 4,3 millió forintos kikiáltási árával egy fehérarany Rolex Day-Date President óra lesz, amelyet 1,3 karátnyi briliáns díszít.

Az árverés egyetlen asztali órája, az 1950-es években készült különleges Jaeger-Le Courte Atmos óra igazi mérnöki csúcsteljesítmény. A hátoldalán található tartályban lévő klóretánnak, valamint egy membránnak és egy spirálrugónak köszönhetően a hőmérséklet 1 Celsius-fok változásának hatására 48 órányi járástartalékot képez, így emberi beavatkozás nélkül is önjáró, örökmozgó.

Órarajongók figyelmébe ajánljuk még:

3 különleges óra, amit kevesen hordanak, de elmondjuk, miért jó, hogy mégis léteznek Bár az óragyártás üzlet, pontosan úgy, mint ma már szinte minden, de azért vannak szegmensek, amelyek léteznek attól függetlenül is, hogy nem számítanak tömegterméknek.

Kiemelt kép: (Photo by Samir Hussein/Samir Hussein/WireImage)

folytatás

Legkedveltebb hírek
Az idáig listavezető Real Madrid együttese 1?0-s vereséget szenvedett a Mallorca vendégeként
2019-10-20 00:44:48 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez