Lewis Hamilton kendőzetlen véleményt mondott Fernando Alonsóról

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Lewis Hamilton kendőzetlen véleményt mondott Fernando Alonsóról

Lewis Hamilton terjedelmes interjút adott a német autó-motor und sport magazinnak. A Mercedes immár ötszörös világbajnok pilótája a pályafutása fordulópontjait boncolgató beszélgetésben kitért a kezdetekre, amikor 2007-ben Fernando Alonso csapattársaként bemutatkozott a McLarennél.

A spanyol ekkor már kétszeres világbajnok volt, de a számára hányattatott 2007-es szezonban nem sikerült a triplázás, az újabb bajnoki cím a 2005-ös és 2006-os elsőség után. Sőt, a világbajnok Kimi Raikkönen mellett még ifjú csapattársa is megelőzte – igaz azonos, 109 ponttal végeztek, mégis Hamilton lett a második, Alonso a harmadik.

Ezért hagyja ott Fernando Alonso a Forma-1-et Két fő indokot jelölt ki, az egyikkel sok rajongó egyetért.

Lewis Hamilton az interjúban elárulta, mit gondol kettejük kapcsolatáról, a spanyol pályafutásáról, illetve arról az évről, amely végén a spanyol elhagyta a McLarent.

Rendkívül tisztelem Alonsot, hiszen mindenki tudja, mit jelent a Forma-1 számára. De sajnálatot nem érzek vele kapcsolatban. Ahogy nekem, vagy bárki másnak, úgy neki is megvolt az esélye a további bajnoki címekre. Azonban, ha valaki úgy gondolkodik, olyan döntéseket hoz, mint ő a versenyeken kívül, akkor nem kell meglepődni, ha végül hoppon marad. Alonso 2007-ben azt hitte, ő diktál a pilótapiacon, kétszeres világbajnokként mindenki versenyezni fog érte, holott ekkor már ott voltam én is és Sebastian Vettel is

? fogalmazta meg kendőzetlen véleményét Hamilton az Auto Motor und Sportnak.
(Nyitókép: Clive Mason/Getty Images/AFP)

 

.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Becslések szerint Magyarországon 200-250 ezer demenciával élő beteg él, de mindössze 5500-an szednek gyógyszert
2019-05-27 15:39:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Megnéztük, hol veszített tavalyhoz képest egymillió szavazót a kormánypárt, és hol stabil a bázisuk
2019-05-27 15:35:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez