Ettől a kempingezéstől mentsen meg minket az ég!

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Ettől a kempingezéstől mentsen meg minket az ég!

Nem lehet egyszerű egy olyan népszerű és meghatározó sorozat után, mint a Csajok (Girls) egy újabb mérföldkövet lerakni az asztalra. Lena Dunham és Jenni Konner párosának nem is sikerült, képtelenek voltak megugrani a saját lécüket, és egy parttalan túrázásra vittek minket. A Kemping (Camping) című produkcióban ? a koncepció egy azonos című brit sorozat alapján készült ? a meztelenkedés maradt, de három rész után így sincs semmi értelme: boldogtalan emberek boldogtalanul sátraznak.

A Csajok nagyon megosztotta a közönséget, de mégiscsak fontos pillanat volt a televíziózásban. Ugyanúgy szükségünk volt rá, mint a Szex és New Yorkra vagy akár Maffiózókra, ha már a legikonikusabb sorozatokról beszélünk. Egyszerre lehetett Hannah Horvath (Lena Dunham) karakterét szeretni és gyűlölni, egyszerre lehetett rákattanni a részekre, miközben a befejezésért könyörögtünk. Azt viszont senki nem veheti el az alkotó, főszereplő, író, rendező Dunhamtől és a producer, író és rendező Jenni Konnertől, hogy kellett a tökéletesség elleni harcban egy ilyen őszinte megvilágítás. Dunham levett magáról mindent, ami az elején jogos volt, majd a céltalanságba fulladt az állandó pucérkodás. És ezt az új sorozatánál sem engedte el.

A Csajok a lehető legjobb befejezést kapta Lena Dunham pucéran kezdte, és gatya nélkül fejezte be a hatodik évadot. Hű maradt a karakteréhez, és bebizonyította, hogy igenis szükség volt a Csajokra.

A Kemping egy rend-és szervezőmániás feltörekvő influencer anyuka, Kathryn (Jennifer Garner) körül forog, aki a férje, Walt (David Tennant, Jessica Jones) 45. születésnapját szervezte össze egy táborba a fiukkal, Orvisszal (Duncan Joiner). Meghívta a testvérét, Carleent (Ione Skye), és a gyógyuló alkoholista és drogfüggő férjét (Chris Sullivan), aki amúgy az egyetlen értékelhető alak a társaságban, mással tuti, hogy nem ülnénk le egy kávéra sem. Aztán ott van Walt egyetemi barátja, George (Brett Gelman) és az élettársa, Nina-Joy (Janicza Bravo), illetve a válófélben lévő Miguel (Arturo Del Puerto) és a hippi, aromaterápiás új nője, Jandice (Juliette Lewis).

Juliette Lewis. Fotó: HBO

A részek nem a kempingezésről szólnak, hanem arról, hogy Kathryn mindenki életét megnehezítse: mindeközben neki sem egyszerű, hiszen egy nőgyógyászati betegség miatt eltávolították a méhét.

A fizikai problémáit és a testében lezajló zűrzavart azonban az állandó kontrollal igyekszik egyensúlyba hozni, mindent összeír, elrendez, kiadja a parancsokat, hogy még véletlenül se lehessen egy nyugodt perce a környezetének. 

Kathryn a fiát megfojtja a szeretetével, a férjével nem hajlandó lefeküdni, a barátait idegesíti, és képtelen elviselni, ha valami nem a tervei szerint halad. Sokkal inkább lelkileg sérült, mint fizikailag. De hiába a szuper színészgárda, nem tiszta a sorozat célja, mire akar tanítani minket a Kemping azon kívül, hogy egy-egy nő tetőtől talpig levetkőzik. Nem tudunk azonosul a főhős tragédiájával, nincs mentsége, annyira idegesítő, viszont a csapat többi tagjához sem kerülhetünk közel. Szinte olyan kellemetlen nézni a részeket, mint amilyen kellemetlen lehet a feldolgozott hétvége a táborban. A humort is csak nyomokban találni.

David Tennant. Fotó: HBO

Valami olyasmi lehetett az eredeti törekvés, hogy egy hosszú hétvégének álcázva ismerjünk meg különböző házasságokat, kapcsolatokat és problémákat, de amint megnézünk egy részt a Kempingből, hatalmas a káosz. Igazából jól esne beordítani a szereplőknek, hogy az lenne a legszerencsésebb, ha békén hagynák egymást, ja, és eszükbe se jusson még egyszer együtt üdülni!

Kemping (Camping), 2018, HBO, nyolc rész (most tartunk a harmadiknál), 24.hu: 4/10

folytatás

Legkedveltebb hírek
Lajcsi visszatért! Új műsor, új tartalom, megszokott minőség
2020-02-26 00:30:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Alex boldogan meséli el Enikőnek, hogy egy cég megvásárolná egy erdő széli telkét
2020-02-26 00:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
A Drágám, add az életed! című, hétköznap esténként jelentkező show adásaiban egy héten keresztül jól ismert párok férfi tagjai versengenek úgy, hogy szívük hölgye dönt sorsukról! A humoros ügyességi, vagy éppen embert próbáló feladatokat az a pasi
2020-02-25 23:30:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Pista elment vadászni! Sőt! Nemcsak el, hanem egészen a mindigre… Tudjuk, tudják, Pista volt krumpliorr, a keménykalap csupán kellék, de nélkülözhetetlen
2020-02-25 23:08:11 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tonya bulit szervez Kerwinnek, de Terrára továbbra is haragszik, ezért nem akarja meghívni
2020-02-25 23:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Melyik csapat kezdi Előnnyel a pénteki csütörtöki Végjátékot? Kiderül szerdán 20
2020-02-25 22:49:52 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez