Star Wars-plakátot árvereznek el

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Star Wars-plakátot árvereznek el

Jó hír a Star Wars rajongók számára, hogy elárverezik az 1984-es, A Jedi visszatér moziplakátot. A Helényi Tibor által készített poszterre a Darabanth Aukciósház őszi, november 24-én megrendeztt 30. jubileumi nemzetközi árverésén lehet licitálni, kikiáltási ára 130.000 forint, írja a Blikk. A régebbi árverések tapasztalata alapján valószínű, hogy nagy harcok folynak majd érte, hiszen Helényi egy másik, Csillagok háborúja plakátjáért 420.000 forintot kínáltak néhány évvel ezelőtt, a Jedi visszatér plakáttervért pedig csaknem másfél millió forintot fizetett ki az egyik licitáló, külföldön pedig még magasabb árakat kínálnak értük.

Helényi 1988-ig tervezett filmplakátokat, művei a mai napig rendkívül népszerűek, világszerte keresett alkotásokról van szó ? árulta el Csonka Krisztián, a Darabanth Aukciósház cégvezetője, aki azt is elmondta, hazai és külföldi árveréseken is fel-feltűnnek darabok, amelyek megszerzésért több százezer forintig is elmennek a rajongók.

A Darabanth Aukciósház árverésén a Star Wars-plakát mellett több más retró reklámplakátot is elárvereznek.

Rég nem látott magyar Csillagok háborúja-plakátok kerültek elő A nagykanizsai Béke Mozi előterét egy hónapon át díszítő munkákat több mint harmincöt éve nem látta senki. Nemsokára kalapács alá kerülnek majd.

Kiemelt kép: LUCASFILM / COLLECTION CHRISTOPHEL

folytatás

Legkedveltebb hírek
Óriási a csend a hivatalokban, lehet, hogy a kormány tudatosan a lemorzsolódásra játszik
2019-02-20 06:45:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
A Figyelő, a Ripost, az Origo és a Lokál is helyreigazítást kell, hogy közöljön
2019-02-20 06:18:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A Google főleg az androidos mobiljátékok kapcsán szokott részt venni olyan rendezvényeken, amik videojátékokról szólnak, idén azonban más a helyzet, hiszen a keresőóriás március 19-én saját előadást tart a játékfejlesztők idei nagy seregszemléjén, a san franciscói Game Developers Conference-en
2019-02-20 05:46:10 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez