Vízumgyár? Ki se hallgatták Kiss Szilárdot

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Vízumgyár? Ki se hallgatták Kiss Szilárdot

Három ellenzéki képviselőt is nagyon meglepett a döntés, ezért rá is kérdeztek, különböző stílusban a legfőbb ügyésznél.

Mesterházy Attila tárgyszerűen: ?Miért szüntették meg a Kiss Szilárd elleni nyomozást??

A szocialista politikus felidézte, Kiss Szilárd kétszer bukott meg a  nemzetbiztonsági átvilágításon, nagy tételben intéztetett vízumokat orosz prostituáltaknak, bűnözőknek, üzletelt Tarsoly Csabával, egy orosz bíróság pedig 80 ezer euró kenőpénzt fizettetett vele vissza egy üzletembernek, mert a beígért vízumokat nem szállította le.

A magyar rendőrség a bírósági végzést képtelen volt beszerezni, a Külgazdasági és Külügyminisztérium a meghívóleveleket, amiket Kiss több mint 5800 vízumhoz kiadott, leselejtezte. Egy magyar  konzul azt vallotta, német diplomáciai források jelezték hivatalosan Kiss Szilárd visszaéléseit, a német külügyminisztériumot sem keresték.

Ungár Péter sugallva: ?Mindent megtett az ügyészség Kiss Szilárd ügyében??

Az LMP politikusa szerint nem. Ő is kiemelte a 80 ezer eurós kenőpénz ügyét, illetve a német diplomácia jelzéseit.

Vadai Ágnes ironikusan: ?Ön szerint Kiss Szilárd röhögés nélkül ki tudja mondani ötször egymás után azt, hogy az ügyészség a közérdek védelmezője??

A DK politikusa Polt Pétert emlékeztette rá, hogy az Alaptörvény szerint mi a legfőbb ügyész és az ügyészség feladata, majd arra kérdezett rá, miért nem tesznek eleget ennek, miért nem üldözik a
a Fidesz-közeli emberek által elkövetett bűncselekményeket.

Polt Péter sablonválaszt adott a három képviselőnek, bár Vadai Ágnesnek megjegyezte, véleménye kommentálása nem a  feladata.

A legfőbb ügyész jelezte: a hivatali visszaélés és más bűncselekmény miatt indult büntetőügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya nyomozott.

Gyanúsítottként senkit nem hallgattak ki.

Polt Péter szerint a rendelkezésre álló adatok, bizonyítékok alapján nem volt megállapítható bűncselekmény, az orosz bíróság végzése pedig a vizsgált időszak előtti eseményekre vonatkozott. Az orosz üzletember 2014-ben beadott vízumkérelmét elutasították. .

Megszüntették a vízumgyáros Kiss Szilárd elleni nyomozást A magyar ügyészségek nem voltak képesek bizonyítékokat gyűjteni külföldről.

(Fotó: MTI / Kovács Tamás)

folytatás

Legkedveltebb hírek
Kevésbé ismert tény Emma Roberts színésznőről, aki Eric Roberts lánya és Julia Roberts unokahúga, hogy van egy furcsa obszessziója a furcsa külsejű babák iránt
2019-01-19 08:22:33 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Babos Tímea és francia partnere, Kristina Mladenovic címvédőként győzött a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokság női páros versenyének második fordulójában
2019-01-19 08:05:49 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Szent Margit legendája   Vallott nekem a Nyulak-sz
2019-01-19 08:00:05 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Nicaragua legrégebbi és legolvasottabb hírlapja, a La Prensa pénteki lapszáma üres címlappal jelent meg az ellen tiltakozva, hogy állítása szerint Daniel Ortega elnök kormányzata szeptember óta visszatartja a nyomtatott sajtó működéséhez szükséges festéket, papírt és egyéb anyagokat
2019-01-19 07:58:26 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Mint korábban már beszámoltunk róla, R. Kelly kiadója, az RCA erősen gondolkodott rajta, hogyan
2019-01-19 07:49:18 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Végigsöpört az interneten a 10 éves kihívás, aminek révén az emberek egy tíz évvel korábbi és egy mostani fotót tettek egymás mellé, bemutatva a változást vagy annak hiányát
2019-01-19 07:26:54 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez