Vízumgyár? Ki se hallgatták Kiss Szilárdot

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Vízumgyár? Ki se hallgatták Kiss Szilárdot

Három ellenzéki képviselőt is nagyon meglepett a döntés, ezért rá is kérdeztek, különböző stílusban a legfőbb ügyésznél.

Mesterházy Attila tárgyszerűen: ?Miért szüntették meg a Kiss Szilárd elleni nyomozást??

A szocialista politikus felidézte, Kiss Szilárd kétszer bukott meg a  nemzetbiztonsági átvilágításon, nagy tételben intéztetett vízumokat orosz prostituáltaknak, bűnözőknek, üzletelt Tarsoly Csabával, egy orosz bíróság pedig 80 ezer euró kenőpénzt fizettetett vele vissza egy üzletembernek, mert a beígért vízumokat nem szállította le.

A magyar rendőrség a bírósági végzést képtelen volt beszerezni, a Külgazdasági és Külügyminisztérium a meghívóleveleket, amiket Kiss több mint 5800 vízumhoz kiadott, leselejtezte. Egy magyar  konzul azt vallotta, német diplomáciai források jelezték hivatalosan Kiss Szilárd visszaéléseit, a német külügyminisztériumot sem keresték.

Ungár Péter sugallva: ?Mindent megtett az ügyészség Kiss Szilárd ügyében??

Az LMP politikusa szerint nem. Ő is kiemelte a 80 ezer eurós kenőpénz ügyét, illetve a német diplomácia jelzéseit.

Vadai Ágnes ironikusan: ?Ön szerint Kiss Szilárd röhögés nélkül ki tudja mondani ötször egymás után azt, hogy az ügyészség a közérdek védelmezője??

A DK politikusa Polt Pétert emlékeztette rá, hogy az Alaptörvény szerint mi a legfőbb ügyész és az ügyészség feladata, majd arra kérdezett rá, miért nem tesznek eleget ennek, miért nem üldözik a
a Fidesz-közeli emberek által elkövetett bűncselekményeket.

Polt Péter sablonválaszt adott a három képviselőnek, bár Vadai Ágnesnek megjegyezte, véleménye kommentálása nem a  feladata.

A legfőbb ügyész jelezte: a hivatali visszaélés és más bűncselekmény miatt indult büntetőügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya nyomozott.

Gyanúsítottként senkit nem hallgattak ki.

Polt Péter szerint a rendelkezésre álló adatok, bizonyítékok alapján nem volt megállapítható bűncselekmény, az orosz bíróság végzése pedig a vizsgált időszak előtti eseményekre vonatkozott. Az orosz üzletember 2014-ben beadott vízumkérelmét elutasították. .

Megszüntették a vízumgyáros Kiss Szilárd elleni nyomozást A magyar ügyészségek nem voltak képesek bizonyítékokat gyűjteni külföldről.

(Fotó: MTI / Kovács Tamás)

folytatás

Legkedveltebb hírek
Kétféle város van a világon. A legtöbbről lehet mondani általában valami okosat, és van az
2018-11-12 21:02:07 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Diktatúra veszélyére figyelmeztetett Olaszországban Silvio Berlusconi, az ellenzéki Hajrá Olaszország (FI) jobbközép párt vezetője hétfői sajtóértesülések szerint
2018-11-12 21:00:34 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Orbán Viktor korábbi miniszterét egy más témában tartott konferencián kérdezte az RTL Klub Híradója
2018-11-12 20:56:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
És erről Facebook-posztban is büszkén megemlékezett a Fidesz alelnöke
2018-11-12 20:55:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Andrej Babis cseh kormányfő felajánlotta Milan Kunderának, a Párizsban élő világhírű cseh származású írónak, hogy segít visszaszerezni cseh állampolgárságát, amelytől az 1970-es évek végén fosztotta meg őt a csehszlovák kommunista rendszer
2018-11-12 20:51:23 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A The Cut csinált Kim Kardashiannal egy illatos interjút, amiben mondtak neki dolgokat, a hírességnek pedig meg kellett mondania, hogy milyen az illata
2018-11-12 20:51:15 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez