Még sosem nyertek egy vk-versenyen ennyi aranyat a gyorskorisok

| Cikk eltávolítása
Cimkék:

Vasárnap a vegyes és az olimpiai bajnok férfi váltó arany-, míg egyéniben Liu Shaoang országos csúccsal bronzérmet nyert 500 méteren a rövidpályás gyorskorcsolyázók második, Salt Lake Cityben rendezett világkupa-állomásán.

A múlt héten Calgaryban világcsúccsal győztes férfi négyesben egy változtatás volt, az egyaránt ötkarikás aranyérmes Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang és Burján Csaba mellett ezúttal Krueger Cole helyett Varnyú Alex kapott szerepet.

A kvartett így is győzött sőt ebben a számban ritkán látható rajt-cél győzelmet aratott, azaz az éllovas pozíciót egy pillanatra sem adta át.

Mögötte Kína lett a második, Oroszország a harmadik.

Nem sokkal korábban a magyar vegye sváltó története első vk-diadalát aratta, igaz, ez a szám egy hete Calgaryban debütált a programban. Az elődöntővel ellentétben ezúttal a magyarok a legerősebb összeállításban szerepeltek, Jászapáti Petra és Bácskai Sára Luca mellett a Liu fivérek indultak Krueger Cole és Burján helyett.

A 2000 méteres táv elején negyedik helyen körözött a magyar négyes, majd Jászapáti megelőzte francia ellenfelét, a kínai váltó egyik tagja pedig elesett. Liu Shaolin így befejező emberként másodikként vette át a stafétát,

és az utolsó kanyarból kijövet belül elment a hollandok négyszeres világbajnoka, Sjinkie Knegt mellett, mindössze hét ezreddel megelőzve őt.

Egyéniben ezúttal Liu Shaoang szerepelt a legjobban, a legrövidebb távon rajta kívül bátyja, Liu Shaolin, illetve Burján Csaba volt érdekelt. Előbbi az elő-, míg utóbbi a negyeddöntőben búcsúzva 9., illetve 16. helyen zárt.

A fináléban az MTK 20 éves versenyzője a hármas pozícióból rajtolt, ezen sem a rajtnál, sem utána nem tudott javítani, de nem is rontott rajta, azaz harmadikként haladt át a célvonalon, ráadásul 39.699 másodperces idejével 72 ezredet javított bátyja egy hete a calgaryi vk-forduló elődöntőjében elért országos csúcsán.

A futam gyorsaságát jelzi, hogy a szám olimpiai és kétszeres világbajnoka, a kínai Vu Ta-csing 39.505 másodperces idejével 79 ezredet faragott saját, phjongcshangi olimpián futott világrekordján.

Másodikként az 1500 méteren olimpiai bajnok, ezen a távon ötkarikás bronzérmes dél-koreai Lim Hjo Dzsun végzett.

A vasárnap egyéniben érdekelt többi magyar versenyző közül Jászapáti 500, míg Bácskai 1000 méteren búcsúzott a negyeddöntőben. A Bácskai, Jászapáti, Knoch Marta, Sziliczei-Német Rebeka összeállítású női váltó a kisdöntőt úgy nyerte meg és lett összességében ötödik, hogy egyetlen riválisát, a lengyel kvartettet kizárták.

A magyarok az első két tengerentúli vk-állomás közül Calgaryban 2 arany-, 1 ezüst- és 1 bronzérmet szereztek, míg Salt Lake Cityben 3 arany- és 1 bronzérem volt a mérlegük.

Utóbbi azért különleges, mert egy állomáson három elsőséget még sosem gyűjtöttek korábban.

A vk-sorozat december 7. és 9. között a kazahsztáni Almatiban folytatódik a harmadik állomással.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Rendező: Mark Waters Szereplők: Billy Bob Thornton, Kathy Bates, Tony Cox, Brett Kelly, Ch
2018-12-10 01:10:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
A hát, a nyak- és a deréktájék fájdalmai A hátfájást egy bizonyos kor felett már szinte természetesnek veszik az emberek, annyira gyakran jelentkezik
2018-12-10 00:50:47 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A kívül kemény rockerszív a legmélyén mégiscsak lehet puha
2018-12-10 00:32:49 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Ezek a sütemények elmaradhatatlan szereplői a karácsonynak, hisz amellett, hogy elképesztően finomak, mindenkiben megidézik a gyerekkori emlékeket, a boldog pillanatokat és az ünnep illatát
2018-12-10 00:15:01 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A fájdalom hasznos lehet, hiszen fontos jelzéseket ad a szervezetünk problémáiról, azonban ettől még valahogy csillapítani kell
2018-12-10 00:00:53 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Magyarország használt autóban utazik, ez nem kérdés
2018-12-10 00:00:45 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez