Gruevszki kiadatását fogja kérni Macedónia

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Gruevszki kiadatását fogja kérni Macedónia

A macedón igazságügyi minisztérium kiadatási kérelemmel fog élni, ha bebizonyosodik, hogy Nikola Gruevszki volt miniszterelnök valóban Magyarországon van ? tudósított a Meta hírügynökség. A hír szerint arra vár a tárca, hogy a belügyminisztérium értesítse a bukott politikus tartózkodási helyéről, a bíróság pedig nemzetközi letartóztatási parancsot adjon ki.

A bíróság tájékoztatása szerint Gruevszkitől korábban a személyes és diplomata útleveleit is elvették.

Zoran Zaev macedón miniszterelnök újságírók kérdésére válaszolva ugyancsak azt mondta, hogy még meg kell győződniük arról, hogy Gruevszki valóban elhagyta az országot. Ugyanakkor azt is kijelentette, hogy a kormány nem akar beavatkozni az igazságszolgáltatás munkájába. A felelősséget firtató kérdésre kifejtette, hogy a rendőrség bírósági határozat nélkül nem korlátozhatta a volt miniszterelnök személyi szabadságát.

A kormányzó Macedóniai Szociáldemokrata Szövetség szerint Gruevszki saját gyávaságáról tett tanúbizonyságot, amikor a felelősségre vonás előtti félelmében elmenekült. A politikus Facebook-bejegyzésére utalva, ami szerint ?mindig hű marad Macedóniához?, közölték: Gruevszki valójában az általa évekig szervezett bűncselekményekhez hű. A párt magyarázatot vár a hatóságoktól arra, hogyan szökhetett el a volt miniszterelnök.

Gruevszki pártja, a VMRO DPMNE szóvivője azt állítja, ők nem tudnak arról, hogy hol van és mit csinál tiszteletbeli elnökük. Arról sincsenek információik, hogy tényleg kapott-e a volt miniszterelnök halálos fenyegetéseket, ahogy Facebook-bejegyzésében állította, de elképzelhetőnek tartják.

Mint korábban megírtuk, a hivatali visszaélés miatt elítélt politikus ellen hazájában elfogatóparancsot írtak ki, mert nem kezdte meg börtönbüntetése letöltését, majd kedden Facebook-oldalán közölte, hogy Budapesten van és politikai menedékjogot kér. (Fotó: Europress – Hungarian Prime Ministry Press Office / Anadolu Agency)

folytatás

Legkedveltebb hírek
A hétvégén rendezték a szlovák labdarúgó-bajnokság rangadóját, a Dunaszerdahely a Slovant fogadta új stadionjában, a MOL Arénában
2019-02-19 08:27:52 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Idén és a következő években is évi 905 millió forintot költ a kormány ?a vallásos könnyűzene alkotói kiteljesedését elősegítő rendszerek? kialakítására és fenntartására, az ilyen zene ?társadalmi kiteljesedését elősegítő rendszerekre? pedig idén 800 milliót ? írta a hvg
2019-02-19 08:17:48 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
1 millió 848 ezer 648 forintot fizetett be a Budapesti Közlekedési Központnak (BKK) egy bliccelő ? tudtuk meg a BKK-tól
2019-02-19 07:56:00 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Öngyilkos merénylő robbantott hétfőn este Kairó óvárosában
2019-02-19 07:53:03 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Miután a bevándorlási ügyekre szakosodott ICE elnevezésű amerikai szervezet megvádolta 21 Savage rappert, hogy évek óta illegálisan tartózkodik az USA-ban, nagyot fordult a világ a 26 éves előadó körül
2019-02-19 07:49:15 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Az utóbbi évek talán legijesztőbb munkabalesete történt hétfőn egy romániai üzemben ? írja a maszol
2019-02-19 07:45:51 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez