Mészárosék tervezik az Országos Széchényi Könyvtár új raktárát, százmillióval nőtt az ár

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Mészárosék tervezik az Országos Széchényi Könyvtár új raktárát, százmillióval nőtt az ár
550 millió forintba kerül az új raktár megtervezése. Az OSZK-ot végső soron egy milliárd forint közpénzből költöztetik a fővárosból a Pázmány Péter Katolikus Egyetem szomszédjába.550 millió forintért - a tervezettnél 96,6 millió forinttal drágábban - tervezi meg az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) Archivális Raktárépületét, illetve az ahhoz kapcsolódó infrastruktúrát a TSPC Kft. és a Fejér B.Á.L. Zrt. tulajdonában lévő Fejér Tervező és Mérnökiroda Kft. - szúrta ki az EU hirdetményében a 24.hu.
A Fejér B.Á.L. Zrt. Mészáros Lőrinc felcsúti vállalkozó három gyerekének cége, a cégnév is a Beatrix, Ágnes és Lőrinc nevekből áll össze. Leányvállalata, a Fejér Tervező 2017 márciusában alakult, és még abban az évben 72,5 millió forintos bevételt ért el. A vállalkozás ügyvezetője az a Fábián István, aki egy másik Mészáros-cég, az Alcsúti Szálloda Projekt Kft. ügyvezetője is. A TSPC Kft.-nek sem ez az első közpénzes munkája: mint aazon a Csónak utcai Ybl-villán is dolgozott, amelyből a jegybank Pallas Athéné Domus Animae Alapítványa 4,49 milliárd forintért alakított ki művészeti galériát és éttermet. Honlapjukon referenciaként tüntetik fel a zalaegerszegi uszodakomplexumot és a Millenáris Szélkaput is.A mostani építkezést az OSZK archívumának a Budai Várból a Pilisbe költöztetése teszi szükségessé.
Az egymilliárdos beruházás eredményeként az archívum egyedül a Pázmány Péter Katolikus Egyetemhez lesz közel.Az új raktárépületet annak piliscsabai kollégiumához közel, egy 17 hektáros területen alakítják ki, csak a szolgáltatási célú példányok maradnak a fővárosi épületben.
folytatás

Legkedveltebb hírek
Az új elektromos járművek száma 2025-re elérheti a 10 milliót, 2040-re pedig meghaladhatja majd a hagyományos járművekét, amely az e-mobilitás terén közel 2 000 milliárd dolláros üzleti lehetőséget jelent a közművállalatok számára – derül ki az Accenture új kutatásából
2019-04-18 18:33:51 | Hozzászólások: 0 | hirextra
Karbantartás miatt, május 13-tól 26-ig. (Belföld)
2019-04-18 18:26:15 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Kovács apjának vallomását csütörtökön ismertették a bíróságon
2019-04-18 18:26:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez