Szálljon szembe a hackerekkel! Most elnyerheti cége teljes IT-védelmét

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Szálljon szembe a hackerekkel! Most elnyerheti cége teljes IT-védelmét

Az elmúlt öt évben megtriplázódott az informatikai támadások száma, és csak tavaly 400 millió kártevőt azonosítottak világszerte. Az egyre gyakoribb incidensek a nagyvállalatoknak is komoly kockázatot jelentenek, a kisebb cégeknek pedig egyre nehezebb önerőből megoldaniuk a hatékony védelmet.

Éppen ezért idehaza is megjelentek a kiszervezett biztonsági szolgáltatások. Ezeknek az előnye, hogy egy külső, erre szakosodott csapat menedzseli az informatikai rendszereket és non-stop védelmet biztosít.

Most IT-biztonsági szolgáltatást nyerhet vállalkozásának!

Az Invitech infokommunikációs megoldásszállító meghirdette a Nagy IT-kvízt, amelynek kitöltői között 1 éves Sophos Intercept X újgenerációs végpontvédelmi megoldást sorsolnak ki.

A központilag menedzselhető, mesterséges intelligencián alapuló megoldás ötvözi a zsarolóvírusok elleni védelmet a rosszindulatú programok elleni védelemmel, valamint egy olyan modullal, amely a munkaállomáson bekövetkező minden egyes változást elküld a központi menedzsment eszköznek. A szolgáltatás illeszkedik a meglévő végpontvédelmi és tűzfalmegoldásokhoz.

Az elnyerhető átfogó védelmi megoldás részei a többi között:

sérülékenységet kihasználó káros kódok detektálása; zsarolóvírusok viselkedését detektáló komponens ? a titkosított adatok visszaállíthatóságával; alkalmazások fehérlistázása; mesterséges intelligenciát kihasználó technológia; támadási kísérletek és annak kiváltó okainak vizuális megjelenítése. Az IT-biztonság folyamatos harckészültséget kíván

Sokféle típusú támadás létezik, és mindegyiknél más-más lehet a detektálás és a megelőzés módja. Például egy zsarolóvírus úgy jut be a céges hálózatba, hogy egy hasznosnak tűnő állományt csatoltak egy e-mailhez, a felhasználó pedig ennek megnyitásakor hozzájárul a fájl futtatásához. A káros program titkosítja az adott gépen vagy a hálózaton elérhető fájlokat, és ?váltságdíjat? kér ennek feloldásáért. Mi az Invitech-nél detektálni tudjuk, ha ilyen üzenet érkezik, és proaktívan jelezzük az ügyfél felé, továbbá akár a dolgozók IT-biztonsággal kapcsolatos tudatosságát szórakoztató formában, oktatás keretén belül is fejlesztjük ? összegezte korábban az Invitech blogján Vaspöri Ferenc, az infokommunikációs vállalat IT-biztonsági szakértője.

?Ugyanígy időben észlelni tudunk például egy túlterheléses támadást (DDoS), és a beérkező, mesterségesen megnövelt forgalmat átirányítjuk, aminek köszönhetően a megcélzott szerverek továbbra is működnek. Megfigyeljük és elemezzük a naplóállományokat is, és ha valami szokatlan történik, akkor arra reagálunk. Ez egy folyamatos, erőforrásigényes csapatmunka? ? fejtette ki a technológiai szaktanácsadó.

Az Invitech biztonsági műveleti központjában (angol rövidítéssel SOC-ban) a szakemberek nemcsak biztonsági tevékenységekkel foglalkoznak 7/24-ben, hanem hálózatüzemeltetéssel, IT- és alkalmazásüzemeltetéssel is.

Az Invitech az Üzleti tippek rovat partnere. Kiemelt fotó: Thinkstock

folytatás

Legkedveltebb hírek
A kiskunmajsai kormányablakot is kiürítették.
2019-02-21 17:31:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Egy hihetetlenül izgalmas momentumnál szólalt meg a legutóbbi adásban a Legyen Ön is Milliomos! kürtje, ami a játékidő végét jelenti
2019-02-21 16:51:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez