A hajléktalanok miatt éjszakára lezárnák a legforgalmasabb aluljárókat Budapesten

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
A hajléktalanok miatt éjszakára lezárnák a legforgalmasabb aluljárókat Budapesten

A legnagyobb budapesti közlekedési csomópontokban éjszakára fizikailag is lezárnák az aluljárókat az utolsó metró után, írja a hvg.hu. A lap birtokába került kormányzati előterjesztésben azt írják,

egyértelműen látszik, hogy a fővárosi aluljárók rendezett állapotának hosszú távú fenntartásához az éjszakai lezárásuk elengedhetetlen.

A tervek szerint a ?a kiemelt helyen lévő aluljárókat? a metró üzemzárása után a reggeli első járat érkezéséig fizikailag lezárnák”, így ebben az időszakban csak a felszínen tudnának átkelni a gyalogosok az érintett csomópontokon.

Az indoklásban az szerepel, hogy így biztosítható ?a közbiztonság, a köztisztaság, az állagmegóvás?, illetve a ?jogellenes életvitelszerű közterületen tartózkodás megszüntetése?.

Az első ütemben azt a kilenc kiemelt aluljárót zárnák le még idén, ahol a felszínen ?forgalomtechnikai módosítás nélkül? már biztosított a gyalogosközlekedés. Az érintett aluljárókat a lejáratok (lépcsők, rámpák) aljára felszerelt, elektromosan működő rácsokkal zárnák, ezek a következők:

Deák tér aluljáró – 5 kijárat Corvin negyed aluljáró – 10 kijárat Kálvin téri aluljáró – 7 kijárat Új-Buda központ aluljáró – 4 kijárat Móricz Zsigmond téri aluljáró – 11 kijárat Ecseri úti aluljáró – 3 kijárat Váci út ? Csanády u. aluljáró – 4 kijárat Boráros tér 1. – 3 kijárat Lehel tér déli aluljáró – 4 kijárat

Az előterjesztésben a hajléktalanellátás bővítése is szerepel: Újpesten, a korábbi Árpád úti Kórház területén lévő épületben jöhetne létre egy 150 fő ellátásra alkalmas hajléktalanotthon.

Kiemelt kép: MTI Fotó/Szigetváry Zsolt

folytatás

Legkedveltebb hírek
A kiskunmajsai kormányablakot is kiürítették.
2019-02-21 17:31:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Egy hihetetlenül izgalmas momentumnál szólalt meg a legutóbbi adásban a Legyen Ön is Milliomos! kürtje, ami a játékidő végét jelenti
2019-02-21 16:51:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez