A nap, amikor NBA-játékosok szurkolókkal verekedtek a lelátón

| Cikk eltávolítása
Cimkék:

2004. november 19-én találkozott egymással a bajnok Detroit és az Indiana a Palace of Auburn Hillsben, a két csapat az ezt megelőző szezonban öldöklő, hétmeccses csatát vívott egymással a keleti konferenciadöntőben. Épp ezért elég nagy felhajtás előzte meg a mérkőzést, amely aztán nem éppen úgy alakult, ahogy azt a detroitiak eltervezték, sima Pacers-győzelem lett belőle.

Amikor már eldőlt a találkozó (97-82-re vezettek a vendégek), akkor még a négyszer az év legjobb védőjátékosának választott Ben Wallace szeretett volna kosarat dobni, Ron Artest azonban szabálytalankodott ellene. Wallace ezen annyira felhúzta magát, hogy nekiment Artestnek, két kézzel nyomott ellenfele arcába, ebből pedig egy kisebb lökdösődés alakult ki. Az Indiana játékosa felfeküdt a zsűriasztalra, látványos szenvedése viszont felbosszantotta a hazai drukkereket, az egyikük, John Green pedig egy kólával teli műanyagpohárral megdobta a kosarast.

Artest ekkor egyből felpattant, a lelátóra sietett és ütni kezdett egy szurkolót, igaz, nem azt, aki megdobta. A csapattársai is beszálltak, a drukkerek pedig viszonozták a pofonokat.

Beletelt egy kis időbe, míg mindenkit sikerült elrángatni onnan, a meccsből fennmaradt 45,9 másodpercet pedig nem játszották le. A Pacers-játékosoknak még volt pár kisebb összetűzése a nézőkkel, miközben elhagyták a pályát.

Amerikában az NBA-történetek legrosszabb estéjeként írtak a balhéról, amely után példátlan büntetéseket osztottak ki:

Ron Artest (aki évekkel később egy ideig Metta World Peace néven élte mindennapjait) összesen 86 mérkőzést hagyott ki, 5 millió dollárja bánta a bunyót, a lelátói bokszba leginkább besegítő Stephen Jackson (Indiana) 30, Jermaine O?Neal (Indiana) 15, Ben Wallace 6, Anthony Johnson  (Indiana) 5, Reggie Miller (Indiana), Chauncey Billups (Detroit), Derrick Coleman (Detroit), Elden Campbell (Detroit) 1-1 mérkőzésre szóló eltiltást kaptak, ők a kispadról szálltak be a csetepatéba.

Öt játékos is próbaidős büntetés kapott, közmunkára ítélték őket és stresszkezelő terápia kellett járniuk. Öt detroiti szurkolót tiltottak ki örökre a csarnokból.

Az NBA is lépett a botrány után, megerősítették a mérkőzések biztosítását és limitálták az alkoholárusítást a meccseken.

Nyitókép: Getty Images / Getty Images North America / AFP

folytatás

Legkedveltebb hírek
Jelen állás szerint rákényszerülnének az ír egyesítésről szóló népszavazás kiírására a miniszterelnöki hivatal stábfőnöke szerint
2019-05-20 14:45:40 | Hozzászólások: 0 | Népszava
A szakácsok Jerzy meghívására, az ő lakásában Aldona és Colos eljegyzését ünneplik
2019-05-20 14:40:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Az ország harmonikása és zenész barátai felkerekednek, és ott, a helyszínen teljesítik a szerencsések zenés kívánságait
2019-05-20 14:30:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez