A szoláriumozás segít az őszi depresszión

| Cikk eltávolítása
Cimkék:

Bár nyárutón még kitartanak a vitaminkészleteink, egyre korábban sötétedik, ami melegágya az őszi depresszió kialakulásának. A letargikus hangulatot a gyógyszereken és a pszichoterápián kívül a fényterápiával is lehet kezelni, a szoláriumozás jól bevált módszer az enerváltság megelőzésére is.

A tél felé közeledve napról napra egyre rövidebb ideig van világos és a hőmérséklet is fokozatosan csökken. Az évszakváltozás sokaknál depressziót idézhet elő, de a hangulatingadozásra többféle gyógyírt is ismerünk.

A kóros depressziót pszichiáternek vagy szakpszichológusnak kell kezelni, de betegség gyógyítására sok esetben a gyógyszereken és a pszichoterápián kívül is van alternatíva.

Dr. Szöőr Anna pszichológus-jogász elmondása szerint a fényterápia régi jól bevált módszer az enerváltság megelőzésére és ? ha már az kialakult ? annak kezelésére. Nem véletlen az sem, hogy déli országokban élő emberek ritkán válnak rosszkedvűekké.

?A mértékletes, szépségiparban járatos szakember tanácsára alkalmazott szolárium használata sokat segíthet a depresszió elkerülésében, vagy ha akár nőt, akár férfit valamilyen bánat tartósan gyötör, megfelelő kiegészítést, enyhébb esetekben akár alternatívát is adhat a gyógyításában? ? magyarázta a szakértő.

Mrenkó Szilvia, a Budakeszi Ergoline szolárium stúdió (?#besz?) üzletvezetője arról beszélt, a nyár végével egyre többen keresik fel őket is, hiszen 9-12 perc alatt ugyanazt az eredményt lehet elérni, mint több órás napozással, és a legtöbben szeretnék megőrizni a nyaralás alatt megszerzett barnaságot.

?A szépen napbarnított bőr szinte hozzátartozik az igényes megjelenéshez kortól és nemtől függetlenül. Télen wellnessezni járunk, és mindenki jobban érzi magát fürdőruhában, bikiniben, ha van egy jó kis alapszíne. Hölgyeknél optikailag karcsúsít, ha barna a test, és az esetleges bőrhibák kevésbé látszanak. De tapasztaltunk már olyat is, hogy a pattanásos, zsíros bőrön is segített a szolárium? ? mondta Mrenkó Szilvia.

A budakeszi Ergoline üzletvezetője hozzáfűzte, a szolizás egy jó krémmel ma már olyan, mint egy mini wellness. A gépben fekve pozitív gondolatok járják át az agyunkat, felfrissülünk és a közérzetünk is jobb lesz.

?Sok vendég távozik tőlünk fülig érő mosollyal. Mértékletességgel, nem túlzásba esve tökéletes endorfinforrás a szoláriumozás a szürke őszi hétköznapokon. Azoknak a vendégeinknek akik épp távol vannak, Facebook és Instagram #ergolinebudakeszi oldalunkon keresztül küldünk pozitív üzeneteket.?

The post A szoláriumozás segít az őszi depresszión appeared first on BellaCafe.hu.

folytatás

Legkedveltebb hírek
A nyaralások idején a történelmi műemlékek mellett gyakran látogatunk el vallási emlékekhez és kegyhelyekre
2019-05-24 16:05:00 | Hozzászólások: 0 | Harmonet
Közeleg a gyermeknap, amit idén május 26-án ünneplünk
2019-05-24 16:00:17 | Hozzászólások: 0 | Bellacafe.hu
A horror klasszikusát 1979-ben mutatták be, azóta nemigen sikerült megugrani
2019-05-24 15:21:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Cinematix
Összesen 167,5 milliárd forintot szán a kormány idén a mikro-, kis- és közepes vállalkozások (kkv) erősítésére, ebből 90,84 milliárd forintot vissza nem térítendő és 76,7 milliárd forintot visszatérítendő formában – mondta György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára csütörtökön, az Ipartestületek Országos Szövetségének (Iposz) XXXVI
2019-05-24 13:29:16 | Hozzászólások: 0 | Bellacafe.hu
A tavasz első gyümölcse az eper. Mindenki szereti, mert friss, lédús, illatos, és finom.
2019-05-24 12:05:00 | Hozzászólások: 0 | Harmonet
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez