Tízmillió forint kártérítést kapott az a miskolci férfi, akinek letépte a karját egy rossz tésztagép

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Tízmillió forint kártérítést kapott az a miskolci férfi, akinek letépte a karját egy rossz tésztagép

Koscsó Richárdnak mindössze hárommillió forint kártérítést ítélt meg első fokon a munkaügyi bíróság, miután leszakította a karját egy meghibásodott tésztadagasztó gép. A négygyermekes családapa teljesen összeroppant az ítélethirdetés után.

Nehéz egy ilyen ítélet után bármit mondani. Ennyit ér Magyarországon egy ember élete, ott is maradhattam volna

? mondta akkor elkeseredve.

Az elsőfokú bíróság úgy ítélt meg neki ekkora összeget, hogy megállapította: a munkáltató mulasztott akkor, amikor úgy vonta ki a gépet az üzemeltetésből, hogy ezt nem tüntette fel rajta, és nem is ellenőrizte a munkavállaló munkavégzését rendszeresen. Ekkor ugyanis észlelnie kellett volna, hogy egy működésből kivont gépet használ.

Az ítélettel szemben mindkét fél fellebbezéssel élt. Koscsó Richárd kérte, hogy a másodfokú bírság a sérelemdíj összegét 15 millió forintra emelje fel, míg az alperes a kereset elutasítását kérte.

A másodfokon eljáró Miskolci Törvényszék keddi ítéletében kifejtette, hogy az elsőfokú bíróság helyesen állapította meg a baleset bekövetkeztének körülményeit, következményeit, a munkáltató és a sérült munkavállaló munkavédelmi szabálysértéseit. Álláspontjuk szerint azonban bizonyos körülményeknek nem tulajdonított kellő jelentőséget.

így a törvényszék nagyobb nyomatékkal értékelte, hogy a férfi jobbkezes volt, kétkezi munkát többé nem végezhet, és végleges, maradandó fogyatékosságot szenvedett. Az említett körülményekre tekintettel a törvényszék a fizetendő sérelemdíj összegét 10 millió forintra felemelte. Az ítélet jogerős.

Elégedett nem lehetek. Akkor lehetnék csak elégedett, ha meg van még a másik karom. De örülök neki, hogy végül nem három-, hanem tízmilliót kapok

? mondta a négygyermekes apa lapunknak az ítélethirdetés után.

A férfi azt mondja, hogy leginkább a feleségének köszönheti, hogy túl tudtak jutni ezen a szörnyű időszakon.

Végig támogattuk egymást a bajban. Ő és a gyerkőcök adták a legtöbb erőt. Mostanra sikerült saját magammal is lerendezni a dolgokat. Találtam munkát, így egy kicsit könnyebb lett az életünk. Elfelejtettem azt, ami történt. Csak az érdekel, hogy dolgozzak és a családomnak jó legyen

? tette hozzá. Koscsó azt mondja, hogy a volt főnöke egyszer sem kereste meg a 2016 júniusában történt baleset óta.

Nem kért bocsánatot, de nem is érdekel. Talán a pénzügyes mondta egyszer, hogy sajnálja az egészet. Tudja, minden ember másmilyen, ők ilyenek, nem foglalkozom velük.

A Miskolci Járásbíróságon az ügyvezetővel szemben foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt folyik büntetőeljárás. A büntetőügyben várhatóan szerdán hirdet ítéletet a bíróság.

folytatás

Legkedveltebb hírek
A szerkezetet a Dráva utca és a pesti rakpart kereszteződésének vonalában találta olvasónk
2019-02-20 19:22:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
P. Kiss Zsuzsa pályáját a Petőfi Rádióban kezdte, szolgáltatóműsorokban vett részt. Riport
2019-02-20 18:59:57 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Hétfőn még kisodródott Alfa Romeójával Kimi Räikkönen az első barcelonai tesztnapon, ám szerdán ékes bizonyítékát adta, hogy ez a bizonytalanság a múlté
2019-02-20 18:59:06 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Emlékeztek még Courteney Cox hajára a Sikoly 3-ból? Ha nem, alább mutatjuk, mit tettek a Jóbarátok egykori színészn&#
2019-02-20 18:50:25 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Az állatvédők Budapestre vitték Suzit, akit megműtöttek
2019-02-20 18:48:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
A Dagens Nyheter című svéd lap internetes kiadásának értesülése szerint a külügyminisztérium illetékese közölte: mindkét fél érdeke a tények tiszteletén alapuló párbeszéd olyan kérdésekben is, amelyekben az álláspontok igen messze állnak egymástól
2019-02-20 18:45:15 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez