Mészáros Lőrinc bizalmasa átvette Simicska Lajos volt közterületi reklámcégét

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Mészáros Lőrinc bizalmasa átvette Simicska Lajos volt közterületi reklámcégét

Vörös József ügyvéd tulajdonába került az Euro Publicity Kft. közterületi reklámozással foglalkozó cég, amely korábban Simicska Lajos tulajdonában állt évekig ? vette észre lapunk. A reklámcég minden bizonnyal jól jön majd a Fidesznek a jövő évi európai parlamenti és önkormányzati választás előtt.

A cégadatok szerint Vörös november 8-án vette át a céget Nyerges Zsolt üzletembertől, akihez még nyáron került át korábbi üzlettársa, Simicska teljes cégbirodalma. Emlékezetes, hogy az Orbán Viktor kormányfővel kibékíthetetlenül összevesző Simicska Lajos az áprilisi kétharmados Fidesz-győzelmet hozó országgyűlési választás után döntött úgy, hogy végleg visszavonul és eladja Nyergesnek jóformán összes üzleti érdekeltségét.

A mostani tranzakcióval már két egykori Simicska-érdekeltség áll Vörös tulajdonában. Korábban a Direkt36 írta meg, hogy a milliárdos árbevételt termelő Mezort Zrt. agrárcég is az ügyvédé lett.

Vörös József több szálon is köthető Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos gázszerelőhöz és Orbán Viktor miniszterelnökhöz is. Az ügyvéd korábban Mészárost képviselte egy földvásárlási árverésen, továbbá jogi képviselője a miniszterelnök által alapított, és Mészáros által vezetett alapítványnak, ami a felcsúti Puskás Akadémiát üzemelteti.

Említésre méltó, hogy szintén a közelmúltban Simicska Lajos egy másik központi cége is Mészáros környezetébe vándorolt. A 444.hu írta meg, hogy a Közgép építőipari cég október végi rendkívüli állománygyűlésén bejelentették, hogy a tulajdonos Nyerges Zsolt eladta a vállalatot a kormány által favorizált tiszakécskei üzletember, Szíjj László cégének, a Duna Aszfaltnak. Szíjj egy horvát ingatlanfejlesztőben is társtulajdonosa Mészáros Lőrincnek, akivel a klímatechnikával foglalkozó CLH Kft.-ben is társtulajdonosok voltak a legutóbbi időkig.

Mészáros Lőrinc üzlettársa veszi át a Közgépet Nyerges Zsolt eladta a céget Szíjj László cégének, a Duna Aszfaltnak.

Szíjj a magánéletben is jó viszonyt ápol az egykori felcsúti polgármesterrel és a kormány legbelső körével. Október elején Szíjj is ott volt Londonban a Chelsea-Videoton Európa Liga-csoportmérkőzésen, ahova egy 17 milliárd forintot érő magánrepülőgép szállította el a VIP-résztvevőket, köztük Mészáros Lőrinc megannyi bizalmasát.

A vendégek közt volt Vörös József is (kiemelt képünkön kék ingben ő látható).

Mészáros Lőrinccel a fedélzetén leszállt Budapesten a 17 milliárdos magángép Az oligarcha sofőrje középső ujját mutatta fotósunknak. A másik Londonból érkező magángép, amely Csányi Sándor cégéé, óvatosabb volt.

Ott volt még az MKB Bank vezérigazgatója, Balog Ádám, Jászai Gellért, Mészáros topmenedzsere és Vida József Takarékbank elnök-vezérigazgató is.

Kiemelt kép: Marjai János/24.hu

folytatás

Legkedveltebb hírek
 A mókázás célja nem más volt, mint egy születésnap, derült ki a versenyzők Instagram-bejegyzéséből
2019-04-22 10:27:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
A szankciók Japánt, Dél-Koreát, Indiát, Kínát és Törökországot is érintik - utóbbi kerülhet a legnehezebb helyzetbe, ha eztán nem vásárolhat kőolajat keleti szomszédjától
2019-04-22 10:19:32 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Az Exatlon Hungary utolsó adásában a Szuperdöntő során kiderül, hogy Esztergályos Patrik vagy Huszti Kata lesz-e a műsor abszolút győztese
2019-04-22 10:13:48 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Palik László részletesen ismerteti a szabályokat a Szuperdöntő előtt
2019-04-22 10:12:37 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Lőrincz Tamás Sándorné április 21-én 18 óra körül nyíregyházi otthonából ismeretlen helyre távozott és azóta életjelet nem adott magáról
2019-04-22 10:10:20 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Kritikus állapotba juttatta az emberi tevékenység a bolygó természeti kincseit ? hívta fel a figyelmet a WWF Magyarország az április 22-i Föld Napja apropóján
2019-04-22 10:10:00 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez