Hajdu Szabolcs és Monori Lili is feltűnik a VAN rendezőjének új filmjében

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Hajdu Szabolcs és Monori Lili is feltűnik a VAN rendezőjének új filmjében

Reisz Gábor négy évvel ezelőtt bemutatott első, VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan című nagyjátékfilmje nemcsak történetével lopta be magát sokak szívébe, hanem a zenéjével is, amit maguk a készítők szereztek és aztán adtak elő különböző koncerteken. Reméltük, és számítottunk is rá, hogy ez a rendező második egészestés filmjében, a decemberben érkező Rossz versekben sem lesz másként.

A készítők szerda este a Facebookon tartották a filmben elhangzó Most című betétdal klippremierjét, melyet Reisz úgy jellemzett, hogy ?olyan, mint mikor valakiben nincs még, de nincs már se?.

Most című dal – VAN filmzenekar videóklip

Olyan, mint mikor "valakiben nincs még, de nincs már se" – így jellemezte Reisz Gábor rendező, mit jelent számára a VAN zenekar Most című száma a hamarosan megjelenő Te nem (Rossz versek filmlemez) című albumukról. A videóklipben azok a különleges csendek láthatóak, melyek már a csapó után de még a "Tessék!" előtt forogtak. Fülest be, hangerőt fel! #rosszversek #dalpremier #Most #VANzenekar #Tenem

Közzétette: Rossz versek / Bad poems ? 2018. november 21., szerda

A videóklipben azok a különleges csendek láthatóak, melyek a forgatáson már a csapó után de még a felvétel előtt forogtak. A Most a hamarosan megjelenő Te nem (Rossz versek filmlemez) című albumuk egyik száma.

A VAN zenekart többek között Reisz és Csorba Lóránt alkották, és bár a koncerteken nem volt jelen, de felvételről hallható volt a főszereplő Ferenczik Áron is. Reisz és Csorba a Rossz versek zenéinél is maradtak, de csatlakozott hozzájuk Kálmán András (Manarky) és Szendrey-Nagy Olivér (a Papaver Cousins egyik énekese) is.

A zene mellett érdemes arra is odafigyelni, kik tűnnek fel a filmben az eddig ismert szereplők mellett. Nagy öröm  látni például a testneveléstanárként megjelenő Hajdu Szabolcsot és Monori Lilit is, úgyhogy mi már tűkön ülünk és alig várjuk a bemutatót.

A történet főszereplője a harmincas éveiben járó Tamás (Reisz), akit párizsi ösztöndíját töltő barátnője (Nagy Katica) elhagyja. A férfi rádöbben, hogy lekésett valamiről, amire egész életében várt: fiatalon egészen másként képzelte az életét. Hogy megértse, hol rontotta el, a férfi alámerül a múltjában, így sorra tűnnek fel fiatalkori énjei: gyermekként, kiskamaszként, és már majdnem felnőttként is látjuk, a megoldásra azonban egyelőre így sem derül fény.

Rossz versek, mely a tallinni filmfesztiválon debütál, december 27-én kerül a hazai mozikba.

Kiemelt kép: Rossz versek

folytatás

Legkedveltebb hírek
?Nincs az a pénz? ? mondta Pethőné Nagy Csilla mesterpedagógus, a pécsi Babits Mihály Gyakorlógimnázium tanára, a befogadásközpontú és kompetenciafejlesztő módszer egyik hazai megalkotója
2020-02-24 14:54:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Valamivel több mint egy hónapja ütötte fel a fejét Kínában a Covid-19 nevű vírus, aminek híre legalábbis mindenkit elért
2020-02-24 14:44:22 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Ezalatt országszerte 140 riasztás érkezett. A legtöbbször fővárosi és Pest megyei hel
2020-02-24 14:37:58 | Hozzászólások: 0 | Népszava
A 38 éves nő nem egyszeri erőszak, hanem sorozatos bántalmazás áldozata lett
2020-02-24 14:34:30 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Valóságos örömünneppé kívánták varázsolni Donald Trump indiai látogatását
2020-02-24 14:33:31 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Megkezdődött a WikiLeaks alapító pere a londoni bíróságon
2020-02-24 14:27:17 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez