Terrorelhárítók csaptak le a Dunaszerdahely ultráira

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Terrorelhárítók csaptak le a Dunaszerdahely ultráira

A Paraméter számolt be arról, hogy extrémizmussal vádolták meg a dunaszerdahelyi focicsapat, a DAC ultráit tömörítő Felvidéki Harcosok 15 tagját. A rajtaütésen a szlovák rendőrség mellett a terrorelhárítók, a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) is részt vett. Ha beigazolódnak a vádak, a szurkolók négy és nyolc év közötti börtönbüntetésre számíthatnak.

És hogy mi pontosan a vád? A portál beszámolója szerint a rendőrség közzétett még néhány fotót olyan tárgyakról, amiket a házkutatások során foglaltak le. Ezek között vannak Adolf Hitler képmásával ellátott borosüvegek is. A rendőrség a 31 helyen tartott házkutatás alkalmával begyűjtött különböző bizonyítékokat, amelyeken egyebek mellett a Felvidéki Harcosok szurkolói csoport címere is látható.

A Paraméter információi szerint az őrizetbe vett emberek között vannak, ?akiket elsősorban a Facebookon közzétett státuszaik miatt tartóztattak le, de akadtak, akiken náci szimbólumokat ábrázoló tetoválások láthatók.”

Az ügyben a DAC is megszólalt, a klub a hivatalos honlapján reagált a történésekre. Úgy fogalmaztak, hogy ?csodálkozásunkat fejezzük ki amiatt, hogy a szlovák rendőrség egy olyan illusztrációs fényképet tett közzé a saját Facebook profilján, amelyet aztán a többi tömegtájékoztatási eszköz is átvett, és amelyen klubunk címere is látható.” Továbbá kijelentik, hogy az említett zászlón semmi olyan szimbólum nem látható, amely megszegi a Szlovák Köztársaság törvényeit.

Kiemelt kép: Felvidéki Harcosok/Facebook

folytatás

Legkedveltebb hírek
Ajánló - Cennet hétköznap délutánonként a TV2-n!
2019-02-16 23:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez