Arcon csapott minket az NB I-es valóság a fehérvári stadionavatón

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Arcon csapott minket az NB I-es valóság a fehérvári stadionavatón

Egészen furcsa érzés volt ismét Vidi-meccsre menni Székesfehérvárra. Kicsit ugyanis elszokott már tőle az ember, mivel 2015 decemberében történt legutóbb, hogy tényleg otthon játszott a csapat. Azóta, ha valaki látni akarta Juhász Rolandékat, annak Felcsútra, vagy mostanság a Groupama Arénába (esetleg az MTK pályájára) kellett elutaznia a hazai meccsekre.

Az építkezés megcsúszott Sóstón, valamint a korábbi főépület nem várt elbontásával többe is került, mint tervezték, úgyhogy csak mostanra készült el a Vidi 14 milliárd forintos stadionja.

Elkészült a Vidi-stadion, a magyar futball legújabb ékköve Egyöntetű vélemény szerint anyagfelhasználásában, egyéb részleteiben a Sóstói Stadion egy minőségi szinttel még a nagy vetélytárs, a Fradi Groupama Arénáját is veri.

Ennek volt a megnyitója, az időpont viszont nem volt túl szerencsés, mert amikor 17 óra után nem sokkal az ember belépett a stadionba, akkor azt látta, hogy csak páran lézengenek a lelátón, miközben a Wellhello ad koncertet. Fluor Tomi hozta magát, beleüvöltötte a mikrofonba a végén, hogy Hajrá, Videoton!,  hogy aztán ki is javítsa magát MOL Vidi FC-re.

Fotó: Farkas Norbert / 24.hu

Bár eljött a megnyitóra Orbán Viktor, a miniszterelnök nem mondott beszédet, mint tette azt több korábbi stadionátadásánál, melyeken sokszor ki is fütyülték. Most csak Cser-Palkovics András, a polgármester mondott pár szót, de tényleg csak párat, egy perc alatt lerendezte a dolgot.

Fotó: Farkas Norbert / 24.hu

Kicsit lassan telt meg a lelátó, de a kezdésre már lettek bő 11 ezren, ami az NB I-et és a hétköznap esti időpontot nézve eléggé rendben van. Visszatért az RBD is, amely a főszponzor MOL klubnévbe és címerbe emelése miatt bojkottálja a mérkőzéseket és az újpestiek is szinte megtöltötték a vendégszektorukat. A fehérvári ultrák egy látványos koreón azt üzenték:

Ez nem New York, ez nem London, Székesfehérvár, én itt vagyok otthon.

Aztán percekkel a kezdősípszó után fogták magukat, összepakoltak és kimentek a stadionból, így fehérvári oldalon nem volt szervezett szurkolás. Ez pedig érződött a hangulaton, sokszor csak csendben nézte mindenki, mi történik, párszor volt egy kis Hajrá, Vidi!, meg olykor oda-vissza ment a beszólogatás az újpestiekkel.

Fotó: Farkas Norbert / 24.hu

Újpesti oldalról szidták az RBD-t, a Vidit, orbánoztak, Fidesz-bajnokságoztak. Egyszer pedig, amikor eldurrant egy hanggránát az újpesti szektorban, előbb biztonságiak, majd rohamrendőrök lepték el a lelátó azon részét. Ezek voltak egyébként az este legfeszültebb pillanatai.

Fotó: Farkas Norbert / 24.hu

A meccs maga nem volt semmi extra, bár az azért különleges, hogy az új sóstói stadion első gólját a csapatkapitány Juhász szerezte, ami ráadásul győzelmet is ért a 6. fordulóból elhalasztott találkozón.

Ugyan az Orbán-kormány egyik legcsendesebbje volt a MOL Aréna Sóstó (ez a hivatalos neve) átadása, mégis tökéletes képet festett a jelenlegi magyar fociról: politikusok a szép új, közpénzből épült stadion VIP-páholyában, bojkottáló ultrák hazai oldalon, egy petárda miatt begőzölt rohamrendőrök a vendégszektorban. Ez az NB I 2018-ban.

Fotó: Farkas Norbert / 24.hu
folytatás

Legkedveltebb hírek
A Magyar Nemzet szerint májusban Magyarországon rendezhetik meg az amerikai Konzervatív Politikai Akció Konferencia (Conservative Political Action Conference, CPAC) első európai rendezvényét
2020-02-29 07:32:16 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Az idény végén visszavonuló Kari Aalvik Grimsbö is bekerült az olimpiai selejtezőtornára készülő norvég kézilabda-keretbe
2020-02-29 07:11:08 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Ungváry Rudolf: Egy politikai mutáció kibontakozása Legutóbb megint kiverte a biztosítékot a demokratákban a Petőfi Irodalmi Múzeum ?száztíz százalékosan? Orbánhű vezetőjének nyilatkozata arról, hogy ?az úgynevezett exportra termelő írók nem magyar írók
2020-02-29 07:01:32 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Felkavarták az állóvizet a Mintaapák, nézd vissza a hét legemlékezetesebb pillanatait
2020-02-29 07:00:57 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Különös mellékvágányai vannak a szlovákiai kampánycsendnek
2020-02-29 07:00:43 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Donald Trump amerikai elnök pénteken lemondta találkozóját az ASEAN-tagállamok vezetőivel a járvány miatt, írta a Reuters két névtelen amerikai tisztségviselőre hivatkozva
2020-02-29 06:48:40 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez