A nap, amikor Ferguson pokollá változtatta Mourinho életét

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
A nap, amikor Ferguson pokollá változtatta Mourinho életét

José Mourinho soha nem megy a szomszédba némi színházért, imádja, ha mindenki rá figyel, róla beszél, szeret provokálni, szereti eljátszani, hogy az egész világ összeesküdött ellene.

Ez az a Mourinho, akit mi látunk a meccseken, a sajtótájékoztatón, a pár perces nyilatkozatok alkalmával. De ne legyenek kétségeink, neki is vannak olyan pillanatai, amikor leveszi a maszkot, és elgyengül.

Egy spanyol újságíró, Diego Torres a portugál edzőről írt könyvet, amelyben azt is elmeséli, milyen reakciót váltott ki Mourinhóból, amikor a Manchester United legendás edzője, Alex Ferguson nem őt, hanem David Moyest jelölte meg utódjául 2013 májusában.

Mourinho úgy érezte, Ferguson elárulta őt, pedig ő úgy tekintett a skót menedzserre, mint barátra és szövetségesre.

“Mourinho meg volt győződve arról, hogy egy őszinte kapcsolat van köztük, és úgy érezte, a lenyűgöző trófeagyűjteménye egyfajta garanciaként szolgál arra, hogy rá essen a választás. Amikor megtudta, hogy Ferguson Moyest választotta, szörnyű csapásként érte a hír és szinte nem is hitte el. Mourinho ekkor még a Real Madrid edzője volt, és ez volt madridi időszakának legrosszabb pillanata.

Május hetedikéről nyolcadikára virradóra hol elbóbiskolt, hol felriadt, és folyamatosan a telefonjával babrált, hogy választ kapjon az őt kínzó kérdésekre. Sírva várta, hogy Ferguson felhívja és magyarázattal szolgáljon, de erre a hívásra sosem került sor”

– írja Torres a Vereségre felkészülni: a Mourinho-éra című könyvben.

Mourinho 2016-ban végül az előzmények ellenére leülhetett a MU kispadjára, és az első évében angol Szuperkupát, Ligakupát és Európa Ligát nyert, azóta viszont csak egy bajnoki ezüstérmet tud felmutatni, és az idén többször is arról pletykált az angol sajtó, hogy felmerült a vezetőségben a menesztése.

A helyette megválasztott Moyes végül még egy idényt sem töltött a Unitednél, mert 2014 májusában kirúgták. Vezetésével a MU 51 meccséből 27-et nyert meg, ez nagyjából 53 százalékos győzelmi mutató.

folytatás

Legkedveltebb hírek
A kispesti önkormányzat honlapján szidják a közétkeztetést eddig végző céget, sőt idő előtt kellett új pályázatot kiírni, mert nem tudtak volna áremelés nélkül megfelelő szolgáltatást adni
2019-12-11 19:53:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Római-parti gát, városligeti beruházás, Szent István-szobor, metrómeghosszabbítás, ezekkel a témákkal mogyorózták a főpolgármestert a szerdai közmeghallgatáson
2019-12-11 19:07:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Személyautó ütött el egy gyalogost szerda délután a Békéscsaba és Doboz közötti úton, az idős férfi a helyszínen meghalt ? tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján
2019-12-11 18:51:55 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez