Nyolc csalóappot buktattak le, ezek azok

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Nyolc csalóappot buktattak le, ezek azok

A kínai Cheetah Mobile nevű alkalmazásfejlesztőt azzal vádolják, hogy egy nagy volumenű klikkcsalási kampányt bonyolított le androidos appokon keresztül. A Kochava elemzőcég vizsgálata során derült fény arra, hogy nyolc olyan app került fel a digitális áruházba, amelyekkel jogtalanul szereztek maguknak bevételt hirdetések manipulálásával. Ebből hetet a Cheetah Mobile, egyet pedig a Kika Tech készített. Az alkalmazásokat együtt több mint kétmilliárd alkalommal töltötték le.

Az érintett programok a Clean Master, a Security Master, a Battery Doctor, a CM Launcher 3D, a Kika Keyboard, Cheetah Keyboard, a CM Locker és a CM File Manager. Ezeket egyenként akár több mint 200 millióan használják, és együttesen pedig több mint havi 700 millió aktív felhasználójuk van.

Övék volt a klikk, pedig mégsem

Az átverés azokat a hirdetéseket használta ki, amik új appok telepítésére veszik rá a mobilozókat. Alapesetben ha látunk egy reklámot, rákattinthatunk, majd dönthetünk arról, hogy letöltjük-e az alkalmazást, amit hirdet. A hirdetők ezért 3 dollárig terjedő bevételt kapnak, ám az csak abban az esetben jár, ha a felhasználó legalább egyszer el is indítja az appot. Az app megnyitásakor vezeti vissza a szoftver, hogy honnan származott a kattintás.

Óriási károkat okoznak az online hirdetőknek a kattintórobotok Évente 2000 milliárd forint körüli összeget húznak ki az online hirdető cégek zsebéből a kattintórobotok az Egyesült Államokabn.

A Cheetah és a Kika appjai a mobil jogosultságait használták ki, hogy átverjék ezt a rendszert. A nyolc csalóapp jogosultságot kért ahhoz, hogy hozzáférhessenek a felhasználó által telepített más alkalmazásokhoz, így bármelyik frissen telepített appot megtudták figyelni. Amint a netező letöltött egyet, a csalóalkalmazások gondoskodtak róla, hogy akkor is a készítőkhöz jusson a bevétel, ha nem kínáltak hirdetést soha, és a rendszer számára úgy tűnjön, tőlük érkezett a kattintás. A Kika Keyboard még messzebb ment, az áruház keresőjébe beírt kulcsszavakat is megfigyelte.

Ez a gyakorlat főleg a hirdetőket érinti károsan.

A Google hivatalosan még nem reagált a hírre, a Kika már vizsgálja az ügyet. A Cheetah pedig egy külsős fejlesztői készletet, vagy hirdetési hálózatot gyanúsít.

Dömös Zsuzsanna korábbi cikkei Meglepő dolog derült ki a mobilnetrőlMegvan, honnan jöttek a fura facebookos üzenetekSajnálják, hogy életeket követelt a sok kütyü
folytatás

Legkedveltebb hírek
A Facebook, a Google és az Oracle képes a különféle weboldalakon keresztül követni úgynevezett web trackerekkel, hogy a felhasználóik milyen pornót néznek, állítja egy új tanulmány, amit először a The New York Times szúrt ki
2019-07-19 05:40:27 | Hozzászólások: 0 | FN -tech
Egyrészt mázlijuk volt a tektonikai mozgásokkal, másrészt nem is ott van a legtöbb, csak arrafelé legkönnyebb hozzáférni
2019-07-19 05:03:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Tudomány
Az idei iPhone-pletykák egyik visszatérő eleme a kamerák kialakításával kapcsolatos
2019-07-18 20:10:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A lájkvadászat okozta pszichikai nyomás miatt kísérletképpen (és csak néhány országban) kikapcsolja a fotó alatti lájkokat az Instagram
2019-07-18 19:33:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Egy tengeri szivacsok belsejében élő féregfajta termete ellenére rendkívül erős hangot képes kibocsátani
2019-07-18 18:33:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A Holdra szállás 50. évfordulója alkalmából tekintse meg alábbi galériánkat, melyben Neil Armstrong,
2019-07-18 18:14:00 | Hozzászólások: 0 | Múlt-Kor
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez