Elmeorvos vizsgálja a Makai Viktóriával erőszakoskodó férfit

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Elmeorvos vizsgálja a Makai Viktóriával erőszakoskodó férfit

Három hónappal meghosszabbították annak a férfinak a letartóztatását, aki meg akarta erőszakolni Makai Viktóriát október 14-én a Jászberényi úton. H. István jogi képviselője, Vidákovics Béla Zsolt lapunknak azt mondta, hogy ügyfele teljesen összeomlott a történtek óta.

 Borzasztóan sajnálja a történteket. Fogalma sincs arról, hogy miért vetemedett ilyesmire. Indítványoztuk, hogy vizsgálják meg azt, hogy az esetében felmerülhet-e a kóros ittasság állapota. A rendőrségtől kaptunk egy pozitív visszajelzést, hogy ennek eleget fognak tenni.

Ez a vizsgálat pedig akár sorsdöntő is lehet. A kóros ittasság ugyanis az elmeműködés olyan, időleges jellegű tudatzavarral járó kóros állapota, amely minőségileg különbözik a szokványos részegségtől, és gyakorlatilag átmeneti elmebetegségi állapotnak tekinthető. Ebben az esetben pedig a férfi cselekedete is teljesen más elbírálás alá esne.

Előfordulhat, hogy nem büntethető, de az is, hogy enyhítő körülményként értékelik. Elmeorvos fogja majd megvizsgálni az ügyfelemet, hogy ez kiderüljön

? magyarázta Vidákovics.

A családapa a támadás során kétszer is kísérletet tett arra, hogy megerőszakolja Makai Viktóriát, ám nem volt merevedése, ezért ez végül meghiúsult. Ekkor ért oda a többgyermekes nő férje, aki véget vetett a támadásnak.

Az asszonynak felrémlett, hogy egy közeli üzletben már többször is látta a férfit. A részletes személyleírása után a nyomozók azonnal a futónő által említett bolt felé vették az irányt. Az üzletvezetőtől megtudták, hogy a férfi nemrég indult el a munkahelyi buliból, ahol alkoholt is fogyasztott.

A sors fintora, hogy H. István felesége pont akkor üzent férje főnökének, amikor az a rendőrökkel beszélgetett. Arról érdeklődött, hogy mi történt urával a céges bulin, mert véresen ment haza.  A nyomozók azonnal tudták, hogy hova kell menniük. Amikor kiértek a lakáshoz, a férfi felesége nyitott ajtót nekik, H. Istvánt pedig a kamrában, a hűtő mögött találták meg anyaszült meztelenül.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság ügyeletére 2018. október 14-én éjszaka érkezett bejelentés, hogy egy futónőt a X. kerületi Jászberényi úton ismeretlen személy támadott meg. A rendőrök az elkövetőt a bejelentéstől számított másfél órán belül lakcímén elfogták, előállították és gyanúsítottként hallgatták ki. Ellene szexuális erőszak bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt indult büntetőeljárás.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Jelen állás szerint rákényszerülnének az ír egyesítésről szóló népszavazás kiírására a miniszterelnöki hivatal stábfőnöke szerint
2019-05-20 14:45:40 | Hozzászólások: 0 | Népszava
A szakácsok Jerzy meghívására, az ő lakásában Aldona és Colos eljegyzését ünneplik
2019-05-20 14:40:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Az ország harmonikása és zenész barátai felkerekednek, és ott, a helyszínen teljesítik a szerencsések zenés kívánságait
2019-05-20 14:30:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez