Rontáslevételt ígért, majd átkot szórt Delfina jósnő, aki mellesleg férfi

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Rontáslevételt ígért, majd átkot szórt Delfina jósnő, aki mellesleg férfi

Több százezer forint pénzbüntetésre ítélte pénteken a Zalaegerszegi Törvényszék azt a két, egymással élettársi kapcsolatban élő, büntetett előéletű férfit, aki magát jósnőnek és mágusnak kiadva rontáslevételért pénzt követelt egy “ügyfelétől”.

Az elsőfokú bíróság önbíráskodás miatt fejenként 300 ezer forint pénzbüntetést szabott ki a magát közösségi oldalakon Rozália vagy Delfina jósnőnek, illetve Vaszilij mágusnak kiadó két férfit. A mostani másodfokú ítéletben azonban a minősítést a törvényszék zsarolással is kiegészítette.

A Nógrád megyében élő B. Ottót, illetve élettársát, a korábbi tárgyalásokon egy internetes hírportál szerkesztőjeként bemutatkozó B. Lászlót önbíráskodásban és zsarolásban társtettesként ítélte el a törvényszék, amiért egy zalaegerszegi férfitól – miután “levették” a családjáról a rontást – 80 ezer forintot szereztek meg többszöri fenyegetéssel.

A magát Rozáliának vagy Delfinának kiadó férfi és élettársa, “Vaszilij mágus” közösen, egy nevet használva kínált az interneten ezoterikus szolgáltatásokat, amelyekre a zalaegerszegi sértett is rátalált.

A férfiak azt állították, hogy jövendőmondással és rontáslevétellel foglalkoznak, s mivel szerintük a családján átok van, 45 ezer forintért hajlandóak levenni a rontást, hogy megakadályozzák a családban várható haláleseteket.

Az áldozatuk a távollétében végrehajtott “rontáslevétel” után – anyagi helyzete miatt – nem tudta kifizetni a szeánszért kért 45 ezer forintot. A “jósnő” és a “mágus” emiatt telefonon és a közösségi oldalon többször is azzal fenyegetőzött, hogy “visszateszik” a családjára az átkot, meghalnak a hozzátartozói, ő pedig rács mögé vagy a ravatalra kerül, ha nem fizet.

Az elvégzett “szolgáltatás” és az ahhoz szükséges holmik ellenértékét, továbbá a szerintük időközben felmerült ügyvédi költséget követelték, összesen 80 ezer forintot, amit a fenyegetések hatására az ezoterikus tanokkal kapcsolatban hiszékeny sértett végül átutalt. A férfiak ezután további 60 ezer forintot követeltek a férfitől, de az időközben erről értesülő felesége ennek megfizetését megakadályozta és feljelentette a két férfit.

A két férfit fejenként 300 ezer forint pénzbüntetésre ítélték. Emellett közel 100 ezer forint vagyonelkobzást is elrendelt a bíróság. Az ítélet egyelőre nem jogerőse, mert az ügyész és a védő is fenntartotta a három nap gondolkodási idő lehetőségét.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Szlávik János szerint a legnagyobb tanulsága az elmúlt egy hónapnak, hogy rendkívül gyorsan kell reagálni
2020-04-04 20:32:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Korábban mi is írtunk róla, hogy az újgenerációs mobilhálózat, az 5G ellenzői attól rettegnek, komoly egészségügyi következményekkel jár a magasabb frekvenciájú sugárzás és egy hatalmas emberkísérletről van szó
2020-04-04 20:16:08 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Elárasztották az arcmaszkhirdetések az internetes felületeket
2020-04-04 20:10:00 | Hozzászólások: 0 | Népszava
A héten nem volt ötös találat, a négyesek közel három millió forintot érnek
2020-04-04 20:06:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Hyun Park először csak alig észrevehető, enyhe tüneteket észlelt magán, de pár nap alatt annyira leromlott az állapota, hogy oxigénre volt szüksége
2020-04-04 20:03:39 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A napi halálesetek száma csökkent az egy nappal ezelőtti 766-hoz képest
2020-04-04 20:01:18 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez