Ne a CEU hagyja el Magyarországot, hanem Gruevszki – ellenzéki pártok az EU-hoz fordultak

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Ne a CEU hagyja el Magyarországot, hanem Gruevszki – ellenzéki pártok az EU-hoz fordultak

Követeljük, hogy ne az egyik legjobb magyar egyetemnek, CEU-nak (Central European University) kelljen elhagynia az országot, hanem a volt macedón miniszterelnöknek!

– áll abban a nyílt levélben, amelyet három ellenzéki párt, az MSZP, a Párbeszéd Magyarországért, és a Demokratikus Koalíció küldött angol nyelven több nemzetközi szervezetnek, az összes európai parlamenti  képviselőnek és több nagykövetségnek is. (A levelet Tóth Bertalan MSZP-elnök, Szabó Tímea, a PM társelnöke és Gyurcsány Ferenc DK-elnök írta alá.)

A levél részben a Gruevszki-ügyre koncentrál (Nikola Gruevszki volt macedón kormányfőt két évre elítélte az ottani bíróság, de Magyarországra menekült a börtön elől, a magyar állam pedig befogadta), felemlegeti például, hogy a magyar kormány egy nemzetközi elfogatóparancs alatt álló bűnözőt engedett be a hazánkba. Elfogadhatatlan, hogy ezt a magyar emberek egyetértése nélkül tették – fogalmaz a levél.

Felszólítják a magyar kormányt, hogy

terelje vissza Magyarországot az európai vágányra, és tartsa tiszteletben az európai normákat, az Európai Unió alapvető értékeit, emberi jogi normáit.

?Az Orbán-kormány ugyanis nem csak a magyar emberekre, de az Európai Unió minden polgárára szabadítja rá a Nikola Gruevszkihez hasonló oroszbarát bűnözőket!? – írják a levél megfogalmazói.

Kiemelt kép: Ohrid, 2017. szeptember 28. Orbán Viktor miniszterelnököt (j) fogadja Nikola Gruevszki korábbi kormányfő, a kormányzó jobboldali Bels? Macedón Forradalmi Szervezet – Macedón Nemzeti Egység Demokratikus Pártja (VMRO-DPMNE) vezetője Ohridban 2017. szeptember 28-án. (MTI/EPA/Aleksandar Kovacevski)

folytatás

Legkedveltebb hírek
Nézd vissza Az igazság védője című filmet augusztus 16-ig a Mozi+ oldalán! #filmekegesznap
2020-08-09 01:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Martin úgy dönt, mihamarabb elveszi feleségül a jegyesét, Romannak sikerül is időpontot foglalnia másnapra
2020-08-08 23:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Nézd vissza a Bazi nagy görög lagzi című filmet augusztus 15-ig a TV2-n!
2020-08-08 22:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Húzott egy váratlant az olasz rekordbajnok.
2020-08-08 21:55:09 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez