Joulupukki nyitotta meg az idei MikulásGyárat

| Cikk eltávolítása
Cimkék:

Péntek délelőtt az igazi finn Mikulás, Joulupukki közreműködésével nyitották meg a MikulásGyár kapuit. A szervezők mától egészen december 21-ig várják a Millenárison az adományokat, elsősorban tartós élelmiszert és jó minőségű használt játékokat. A nagymúltú jótékonysági kezdeményezés helyszínén hétvégenként egésznapos szórakoztató programokkal készülnek: színházi előadások, interaktív játékok, animátorok várják a kicsiket és nagyokat, a nagyszínpadon fellépnek a hazai könnyűzenei élet legnépszerűbb művészei, emellett a tematikus hétvégéken sztársportolókkal, gamerekkel, szuperhősökkel is találkozhatnak az érdeklődők.

Idén tizennegyedik alkalommal nyitotta meg kapuit pénteken délelőtt a nemzetközileg is elismert MikulásGyár. Az eseményen részt vett az igazi finn Mikulás, Joulupukki is, aki az ünnepélyes nyitóceremónia egyik főszereplője volt.

A szervezők november 30. és december 21. között gyűjtik a rászorulóknak szánt felajánlásokat. Idén új helyszínen, a Millenáris Parkban épült fel a varázslatos gyár, ahol minden nap 9-21 óra között fogadják a csomagokat. A sokezer négyzetméteren minden a karácsonyról szól, így az adományozók hamisítatlan ünnepi hangulatban adhatják le adományaikat a nélkülözők számára. Ahogy minden évben, idén is elsősorban tartós élelmiszert, édességet, tisztító- és tisztálkodási szereket, jó minőségű ruhát, könyvet és játékokat várnak felajánlásként.

Az adományozók sem távoznak élmény nélkül, minden pénteken, szombaton és vasárnap szórakoztató programok sokaságából választhatnak. A MikulásGyár Alapítvány 2018-ban a Nakama&Partners Kft-vel együttműködésben szervezte meg a karitatív gyűjtőakciót és a kapcsolódó rendezvényeket, melynek részeként színházi előadások, táncoktatás, kézműves alkotósarok, koncertek, közönségtalálkozók és interaktív programok várják a családokat.

A nyitóhétvégén ? mások mellett ? fellép Szinetár Dóra, Oláh Gergő, Vastag Csaba és Curtis is, szombaton és a vasárnap pedig sztársportolók is várják az érdeklődőket. December 1-jén délután Risztov Évával, Kucsera Gáborral, és Tóth Frankkal, December 2-án pedig Kiss Gergővel, Németh Rolanddal és Gera Zoltánnal találkozhatnak a látogatók.

A Millenáris mellett Budapesten a Lurdy Házban is gyűjtik a csomagokat, hogy a pesti oldalon ajándékozni szándékozók is könnyen találjanak maguknak olyan helyszínt, ahová elvihetik adományaikat. Különleges gyűjtőpont lesz idén a József Attila Színház aulája, ahonnan az ajándékokat a színház december 20-án szállítja a Millenárisra, emellett négy színházi programot is ad a főhelyszínen. A leadási pontok köre továbbá kibővült 17 megyeszékhellyel és több önkormányzattal. A teljes címlista a mikulasgyar.hu oldalon érhető el.

A Mikulásgyár logisztikai partnere a Magyar Posta Zrt., amely az egyébként számára csúcsszezont jelentő időszakban biztosítja az adományok elszállítását a Magyar Vöröskereszt központjába. A csomagokat országszerte a legtöbb postán térítésmentesen veszik át. A dobozokra csupán rá kell írni nagybetűkkel: MIKULÁSGYÁR.

Az akcióhoz idén támogatóként csatlakozott az Antenna Hungária Zrt, az MVM, a Szerencsejáték Zrt és az NKM Zrt, médiatámogatóként pedig az ATV, a TV2 és a femcafe.hu.

További információk és részletes programnaptár a www.mikulasgyar.hu oldalon.

The post Joulupukki nyitotta meg az idei MikulásGyárat appeared first on BellaCafe.hu.

folytatás

Legkedveltebb hírek
A támadó a film végénél kezdett kiabálni, majd késsel hadonászni
2019-10-22 15:57:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Cinematix
Az elmúlt két évben több középiskolás csoport tanárok és művészek vezetésével sajátíthatta el az önkifejezés és demokratikus együttműködés technikáit, amelyek segítségével a saját maguk által kigondolt projektjeiket megvalósíthatták
2019-10-22 15:57:00 | Hozzászólások: 0 | Harmonet
A hétvégén lesz a Zöldgömb fesztivál, amely egy ingyenes, ismeretterjesztő, családi rendezvény, ahol könnyen alkalmazható, gyakorlati ismereteket adunk - hiteles szakértők segítségével -, olyan környezettudatos életmód megteremtéséhez, amellyel hozzájárulhatunk Földünk megőrzéséhez
2019-10-22 12:25:00 | Hozzászólások: 0 | Harmonet
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez