Imádni fogja a magyarok fájlküldőjét

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Imádni fogja a magyarok fájlküldőjét

A svájci-magyar biztonságos tárhely szolgáltatásra és megosztásra specializálódott Tresorit titkosított fájlküldő alkalmazást indít Tresorit Send néven. A Tresorit Send nagy fájlok küldésére ad lehetőséget akár 5 gigabájtig, regisztráció nélkül, a cégtől megszokott megbízható titkosítási módszerekkel.

A nagy fájlok e-mail mellékletekben történő küldése nem csak körülményes, de biztonsági kockázatokkal is járhat, például adatszivárgással. A Ponemon Intézet szerint ráadásul a személyes adatok megsértésének csaknem egyharmada emberi hibának tudható be,  ennek példája az, amikor a levél küldője rossz címzettnek küldi el a személyes adatokat tartalmazó emailt, vagy fájlt.

A Tresorit Senddel ezt megelőzhetjük olyan módon, hogy a megosztási linket jelszóval is védjük, így csak az fogja tudni megnyitni, akinek azt megadtuk egy másik csatornán. A küldő egy kattintással visszavonhatja a megosztott fájlhoz való hozzáférést is, ezáltal csökkentve az adatsértés kockázatát.

Fotó: Tresorit

A Tresorit szolgáltatása végponttól végpontig terjedő titkosítást alkalmaz, ami azt jelenti, hogy a fájlok titkosítása már a felhasználó eszközén megtörténik, és teljesen titkosítva maradnak addig, amíg el nem érik a címzettet. A Tresorit nem tárolja a kulcsokat, azok a megosztási linkben találhatóak. Ezért csak azok tudnak hozzáférni a megosztott tartalomhoz, akikhez a megosztási link eljut.  A megosztott fájlok 7 napig vagy legfeljebb 10 letöltésig állnak rendelkezésre, ezután az automatizált önmegsemmisítésnek köszönhetően végleg törlődnek.

A közelmúltban elindított “hozzáférési naplók” szolgáltatással a felhasználók azt is meg tudják nézni, hogy egy megosztott fájl meddig és hányszor tölthető le, továbbá információt nyújt a megosztott fájlok megnyitásához használt e-mail és IP-címről, illetve, hogy milyen platformon nyitották meg a fájlt. A fájlmegosztást még egyszerűbbé teszi, hogy böngészős kiegészítő formájában is használhatjuk a szolgáltatást.

Dömös Zsuzsanna korábbi cikkei Botrány: profi kamerával lőtték a mobilos promófotótOnnan loptak, ahol kevesen számítottak ráMár ott is tiltják a meztelenkedést, ahol eddig megtűrték
folytatás

Legkedveltebb hírek
Egészségtelenné teszik a szívet az úgynevezett ultrafeldolgozott élelmiszerek ? derült ki egy kutatásból, amelyet az Amerikai Szív Egyesület idei philadelphiai ülésén mutattak be
2019-11-15 19:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Az amerikai kontinens őslakosait a legelterjedtebb narratívák kőkorszaki fejlettségi szinten élő emberekként ábrázolják
2019-11-15 18:29:00 | Hozzászólások: 0 | Múlt-Kor
Jimmy Wales új közösségi oldala nem csak más kíván lenni, a konkurenciát is meg akarják szorongatni
2019-11-15 18:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A magyar rockzene eddig kiadatlan kincsei jelennek meg november 22-én vinyl lemezen
2019-11-15 16:10:00 | Hozzászólások: 0 | Múlt-Kor
Százhárom éve, 1916. november 15-én hunyt el Henryk Sienkiewicz Nobel-díjas lengyel író. A napóleoni
2019-11-15 15:12:00 | Hozzászólások: 0 | Múlt-Kor
Egy korábban másolatnak vélt négyszáz éves festményről derült ki, hogy valójában eredeti Botticelli
2019-11-15 14:29:00 | Hozzászólások: 0 | Múlt-Kor
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez